Știrea zilei

Anunț ANM! Gerul și ninsorile pun stăpânire pe toate regiunile țării

Un anunț de ultim moment vine acum de la meteorologi. Specialiștii spun că gerul și ninsorile abundente vor pune stăpânire pe toate regiunile țării în următoarea perioadă.

Iarna nu se la să absolut deloc, ba din contră, acum își intră și mai mult în drepturi, căci conform avertismentului transmis de meteorologi în următoarele zile vom avea parte de ninsori abundente, temperaturi cu minus și chiar perioade de ger. Iată care este prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării, valabilă până săptămâna viitoare.

Gerul și ninsorile pun stăpânire pe toate regiunile țării

PUBLICITATE

Până joi, în Banat, vremea va fi deosebit de caldă pentru această periaodă, cu maxime de 14 grade Celsius și minime de 3 grade. Însă, în noaptea de joi spre vineri, lucrurile se schimbă radical, astfel că până pe 17 februarie, termometrele nu vor arăta mai mult de minus două grade pe timpul zilei. Cât despre temperaturile nocturne, acestea vor atinge pragul de minus zece grade Celsius, când și gerul se va instala treptat.

Specialiștii mai spun că în această zonă nici ploile nu vor lipsi, căci precipitațiile vor cădea în cantități mari, însă vin și cu vești bune, căci finalul săptămânii viitoare aduce, din nou, temperaturi mari, cu maxime de patru grade Celsius ți minime de minus șase pe timpul nopții.

Vreme asemănătoare va fi și în Crișana, căci și aici începem săptămâna cu valori maxime de 12 grade Celsius și cu minime de doar trei grade, însă lucrurile se schimbă de joi. Astfel că, începând cu data de 11 februarie, meteorologii anunță maxime negative, ce nu vor depăși minus două grade, iar minimele vor coborî până la minus zece grade Celsius. De asemenea, între 8 și 12 februarie, ploile nu vor lipsi, căci precipitațiile vor fi însemnat cantitativ.

PUBLICITATE

Și în centrul țării, în Transilvania, meteorologii anunță maxime de 12 grade și minime de un grad, însă asta până joi, când vremea o ia razna, căci se va răci brusc. Gerul va pune stăpânire pe întreaga regiune, căci în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade. Nici aici ploile nu vor lipsi, mai ales în primele zile ale intervalului, ca mai apoi să se transforme totul în zăpadă.

Vreme caldă va fi și în Maramureș, acolo unde specialiștii anunță maxime de 10 grade și minime de 3 grade Celsius. Însă, după data de 11 februarie, acestea vor coborî foarte mult, căci vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, iar cele minime se vor situa între – 14 și -10 grade. Aici ninsorile vor cădea după primele zile ale intervalului.

În Moldova vremea va fi rece, cu o valoare medie de -4 grade, apoi se va răci treptat, căci vremea va deveni geroasă, cu valori termice situate între -6 și 0 grade și minime situate între -14…-8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 7 și 11 februarie, urmând ca mai apoi să cadă cantitativ și ninsorile.

Și în Dobrogea vremea va fi caldă până pe 11 februarie, atunci când meteorologii anunță maxime de 15 grade și minime de patru grade Celsius. Însă, începând de joi, vremea se va răci treptat, căci termometreșe vor arăta minus patru grade pe timp de zi, iar noaptea acestea vor ajunge la minus nouă grade Celsius.

Nici în Muntenia, ANM nu anunță o altfel de vreme, căci maximele vor atinge pragul de 15 Grade până joi, apoi se va răci brusc, căci termometrele vor arăta doar minus două grade, scăzând până la minus opt. Și aici va ploua foarte mult, mai ales între 8 și 12 februarie.

În Oltenia va fi deosebit de cald până pe 11 februarie, cu maxime de 14 grade și minime de 4 grade, însă apoi și în această regiune vremea se va răci. În perioada 12 – 18 februarie media temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade.

Iar la munte, meteorologii anunță vreme deosebit de caldă cu valori diurne ce vor atinge pragul de șase grade Clesius și cu minime de zero grade. Însă, începând cu data de 11 februarie, temperaturile scad simțitor, căci maximele nu vor mai depăși -12 grade, iar mediile nocturne se vor situa în general între -20 și -16 grade. De asemenea, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, însă aici va și ninge, iar stratul de zăpadă va fi unul consistent.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close