Știrea zilei

Alertă ANM! Meteorologii anunță ger cumplit în majoritatea regiunilor țării

Meteorologii anunță ger cumplit în majoritatea regiunilor țării pentru data de 18 februarie. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -15 şi -5 grade, iar în Capitală vântul va sufla slab şi moderat.

Ziua de 18 februarie nu aduce vreme mai plăcută în majoritatea regiunilor țării. Meteorologii anunță ger cumplit în aproape toate zonele, unde se vor înregistra temperaturi minime de până la -20 de grade Celsius în depresiunile din Estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţării, dar numai izolat va fulgui, iar vântul va sufla slab și moderat.

Spre deosebire de zilele tercute, valorile termice, în special cele pe timp de noapte vor fi ceva mai ridicate, însă gerul rămâne prezent îndeosebi la începutul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. Vor si semnalate precipitații, iar în regiunile nord-vest se va depune strat nou de zăpadă și pe alocuri polei.

PUBLICITATE

Vremea la munte

În zonele de munte vor predomina ninsorile moderate, iar cantitățile de precipitaţii vor depăşi 10…15 l/mp. Pe crestele Carpaților Meridionali vântul se va intensifica treptat, cu rafale de 90 km/h. De asemenea, izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea în Capitală

PUBLICITATE

În Capitală noaptea vor fi înregistrate temperaturi scăzute, cu minima -9…-7 grade, mai scăzută la periferie, până în jurul valorii de -11 grade. Pe timp de zi temperaturile vor crește ușor spre deosebire de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă de joi dimineaţa va fi de -2…0 grade. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi variabil, cu posibile fulguieli pe timp de noapte.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close