Știrea zilei

Reguli de Craciun! Raed Arafat: “Cei care nu respecta….”

Reguli de Craciun si Anul Nou. Sarbatorile de iarna din acest an vor fi total diferite fata de cele din anii anteriori. Astfel, petrecerile de Anul Nou in strada cu sute sau mii de oameni sunt total interzise, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU a mentionat ca situatia cu privire la raspandirea noului coronavirus nu se afla sub control si Romania.

“Ganditi-va ca situatia inca nu este sub control si nu suntem intr-o scadere sau o descrestere consistenta a numarului cazurilor”, a declarat Arafat.

PUBLICITATE

“Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe, adica totul in limita limitarilor care au fost. Daca vorbim de petreceri de sute de oameni, de mii de oameni in strada, nu. Asta este clar ca nu”, a mai spus seful DSU.

“Da. (…) Regulile sunt clare. Sunt facute ca sa diminueze contactul. Cei care nu respecta, cei care vor iesi, cei care vor intra in contact cu mai multe persoane se pun pe ei in pericol si pe membrii familiilor lor in pericol. Recomandarea este sa se evite aceste actiuni. Putem sa ne bucuram foarte bine si de Anul Nou, dar respectand unele reguli in cursul acestui an”, a mentionat Raed Arafat.

Avem voie sa taiem porcul?

PUBLICITATE

Raed Arafat a spus ca nu u este ‘scris nicaieri’ ca aceasta activitate este interzisa.

“Colindatul poate sa fie cu trei persoane care merg de la casa la casa, dar sfatul este sa evitati acest lucru, chiar daca este o traditie – si o inteleg perfect, o intelegem cu totii perfect -, dar mersul din casa in casa, intratul in mai multe case in aceeasi zi si te duci, te intalnesti cu cineva, mai stai un pic, mai scoti masca in casa, mai iesi, te mai duci la altcineva, riscul de infectie creste foarte mult si pentru cei la care ai mers tu, si pentru tine, care ai intrat in mai multe case”, a mai spus Raed Arafat.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close