Știrea zilei

POVESTEA INCREDIBILĂ A UNUI IEȘEAN. A MERS LA SPITAL CU O SIMPLĂ TUSE, IAR ÎN DOAR CÂTEVA ZILE S-A ÎNTORS ÎN SCRIU

Familia lui Robert, un tânăr ieșean care s-a stins din viață, este în doliu și revoltată, pe un sistem medical opac, care în spatele ușilor închise l-au diagnosticat cu COVID-19, deși rezultatul mai multor teste a fost negativ.

În urmă cu două săptămâni, tânărul a mers la medicul de familie din cauza unei tuse, acesta a hotărât că băiatul are nevoie de investigații de specialitate, așa că a fost trimis cu ambulanța la spital.

După ore în șir, în care nimeni nu l-a băgat în seama, tânărul a fost internat și a primit în cele din urmă un antibiotic.

PUBLICITATE

Din momentul în care tânărul a fost internat, a început calvarul pentru familia acestuia, care nu a putut să îl mai contacteze. Au aflat a doua zi că Robert făcuse un stop cardio respirator și fusese transferat la ATI.

Din păcate la doar câteva zile, tânărul a decedat, iar medicii au declarat că motivul decesului a fost infecția cu noul virus, deși în repetate rânduri testele care i s-au făcut au avut un rezultat negativ.

Familia revoltată din cauza condițiilor din spital
Familia și apropriații sunt revoltați de felul în care Robert a fost tratat în spital, de faptul că nu s-a comunicat starea acestuia și nu pot înțelege cum un om care a mers pe picioarele lui la spital a decedat în doar câteva zile.

PUBLICITATE

Poveste lui Robert, lucrurile prin care a trecut au fost făcute publice de un apropriat pe una dintre rețelele de socializare, pentru a trage un semnal de alarmă.

„S-a dus pe picioare la medicul de familie care l-a evaluat sumar și a hotărât că e cazul să ceara părerea unui specialist.

Dar pentru că în vremurile astea la spital nu ajungi decât cu ambulanța, a ajuns la UPU cu ambulanța chemata de medic la cabinet.

Pe la 9 dimineața glumea în mesaje că s-a plimbat cu Salvarea… Pe la 4 după amiaza se plângea că îi e foame. La UPU Iași poți sta o zi întreagă pe hol fără să îți întindă careva o sticlă cu apa sau un covrig.

Oleacă mai târziu ne-a spus că i-au dat în sfârșit ceva. Un antibiotic …iar după 7 nu a mai intrat pe mess.

Am sunat noi a doua zi dimineața și ne-a răspuns mama lui care ne-a transmis că e intubat. Că e în coma medicamentoasa… Ați încercat vreodată să aflați știri despre un pacient aflat într-un spital ieșean?

Eu da. In principiu, după cum spunea un prieten „Dacă nu rostești numele potrivit, nu te baga nimeni în seama” Mama lui nu a rostit numele potrivit și s-a luptat mai bine de o zi cu paznicii de la poarta că să își poată vedea copilul.

Copilul care făcuse în seara aceea stop cardio respirator în UPU Iași și ” nu a răspuns bine manevrelor de resuscitare”.

De ce și cum…. a rămas necunoscut. La fel de necunoscut a rămas și motivul pentru care a murit după câteva zile în ATI.

Spre scârba mea, IML a scris pe certificatul de deces al unui om testat de mai multe ori in spital cu rezultat negativ , drept cauza a morții COVID-19.”, povestește un apropiat a lui Robert.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close