Știrea zilei

Alexandru Rafila, prima declaratie despre noua tulpina de coronavirus: “Sunt peste 1.600 de persoane infectate”

Prof. Alexandru Rafila, reprezentatul OMS in Romania, a facut prima declaratie despre noua tulpina de coronavirus care a fost descoperita in Marea Britanie si care a ajuns deja si in Europa. Italia a anuntat primul caz de infectare cu aceasta tulpina. Medicul a a spus ca aceasta reprezinta o mutatie care provine de la pacientii infectati care s-au vindecat. Totodata, profesorul a mentionat ca sunt toate sansele ca vaccinul sa functioneze si impotriva ei.

„Este vorba despre o tulpina mutanta, produce frecvent mutatii, dar se pare ca aceasta tulpina provine de la pacienti care au fost infectati de mai mult timp, 1-2 luni, unii au primit Remdesivir sau transfuzie de plasma.

Acesti pacienti au o noua tulpina, care pe animale arata o afinitate mai mare pentru receptorii specifici ai virusului, care permite atasarea si multiplicarea. Se presupune ca ar avea transmisibilitate mai mare, e preocupant pentru ca in Marea Britanie primele tulpini de acest tip au fost izolate in 20 septembrie.

PUBLICITATE

Sunt peste 1.600 de persoane infectate, evident exista o ingrijorare referitoare la viteza de raspandire. Acum, despre eficacitatea vaccinului nu putem discuta, nu avem informatii ca vaccinul nu ar fi eficace. Exista ingrijorare la nivelul UE, toate tarile au luat aceeasi masura de suspendare a transporturilor de orice fel timp de 48 de ore. In UE incepe vaccinarea in 27, cu numar simbolic de doze, apoi in decurs de cateva luni majoritatea populatiei va fi vaccinata”, a declarat Rafila.

Noua tulpina nu a ajuns in Romania

Rafila a mai spus ca noua tulpina nu a fost descoperita in Romania, pana in acest moment.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close