Știrea zilei

Se dau BANI pentru cei care stau in CARANTINA. Cum poti primi banii

Se dau 70 de lei pe zi pentru cei care stau în carantină din cauza COVID-19, într-o țară din Europa, astfel încât oamenii să fie încurajați să respecte această măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Însă, persoanele care vor să primească acești bani trebuie să respecte anumite condiții.

Cine primește 70 de lei pe zi pentru a sta în carantină

Actul normativ ce conține măsura ”bonusului de carantină” a fost semnat vineri de președintele Cehiei, Milos Zeman. Astfel, persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza coronavirusului vor primi aproximativ 14 lei pe zi, echivalentul a aproximativ 70 de lei.

PUBLICITATE

Acești bani nu sunt singurii pe care îi vor primi cei nevoiți să stea în carantină în Cehia, fie pentru că au COVID-19, fie pentru că au intrat în contact cu cineva infectat cu coronavirus. Acest bonus se va adăuga la concediul medical plătit pe caz de boală. Însă, o prevedere a acestui act normativ este aceea potrivit căreia suma totală nu trebuie să depășească 90% din câștigul mediu.

De ce se dau bani pentru cei care stau în carantină. Tendința observată
Această decizie a fost luată în Cehia după ce a fost observată o tendință a cetățenilor. Mai exact, până acum, mai multe persoane care au fost infectate cu coronavirus au refuzat să ofere numele celor cu care au intrat în contact, de teamă să nu le creeze probleme financiare rudelor sau prietenilor.

La începutul lunii martie, Cehia a ajuns să aibă cea mai ridicată rată de noi infecţii cu coronavirus din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, această țară a raportat peste 1,3 milioane cazuri de COVID-19 şi peste 21.000 de decese din cauza virusului, potrivit worldometers.info.

PUBLICITATE

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului, confirmate în Bucureşti
Nici România nu se bucură de prea multă liniște în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, luni, că primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2 au fost confirmate în Bucureşti. La unul dintre pacienți nu a putut să fie precizată sursa infectării cu noua tulpină de coronavirus.

“Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul INSP. Mai multe detalii, AICI!

Numărul de cazuri de COVID-19 în țară
Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească în țară. Luni, 8 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce au fost făcute 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice. De la începutul pandemiei, au fost confirmate în total 830.563 de cazuri în țară, iar 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Însă, tot luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că s-au înregistrat 63 de decese în rândul pacienților cu COVID-19, iar bilanțul negru a ajuns la 20.963. În spitalele din țară, numărul total de pacienți cu coronavirus este de 9.825. Dintre aceștia, 1.098 se află la ATI.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close