Știrea zilei

S-a decis : Aici masca nu mai este obligatorie. Autoritatile au DECIS!

Începând de miercuri, 3 martie 2021, niciun locuitor al statului american Texas nu va mai fi obligat prin lege să poarte masca de protecție. Anunțul a fost făcut de guvernatorul republican Greg Abbott, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu puțin timp în urmă.

Și asta nu e tot. Pentru revitalizarea economiei, s-a luat decizia ca magazinele și restaurantele de orice tip să funcționeze la capacitate maximă. „Ne asigurăm că toate afacerile şi familiile din Texas au libertatea de a-şi hotărî propriul destin”, a declarat oficialul.

Relaxarea totală nu este, însă, deloc pe placul experților din domeniul sanitar. Directoarea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky, a avertizat asupra riscurilor pe care le implică o astfel de măsură, mai ales în contextul noului val al pandemiei, care se anunță mult mai agresiv față de precedentele două.

PUBLICITATE

Texas renunță la obligativitatea purtării măștii

„De miercurea viitoare, toate magazinele şi restaurantele de orice tip pot deschide la 100% din capacitatea lor.

Datorită progreselor medicale în domeniul vaccinurilor şi tratamentelor cu anticorpi, Texasul are acum mijloacele de a-şi proteja texanii de coronavirus.

PUBLICITATE

De aproape şase luni, prea mulţi texani au fost privaţi de oportunitatea de a lucra, prea mulţi proprietari de mici afaceri au avut probleme în a-şi plăti facturile.

Ne asigurăm că toate afacerile şi familiile din Texas au libertatea de a-şi hotărî propriul destin”, a declarat guvernatorul republican al statului, Greg Abbott, anunțând astfel decretul care „pune capăt purtării obligatorii a măştilor de protecție”.

Potrivit Universității Johns Hopkins, circa 44.000 de persoane au murit în Texas din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. În plus, autoritățile sanitare contestă măsurile de relaxare și avertizează asupra riscurilor pe care le implică, în contextul noului val al pandemiei.

„Sunt foarte îmgrijorată de informațiile potrivit cărora din ce în ce mai multe state ridică exact măsurile pe care le-am recomandat pentru a proteja oamenii.

Nu este momentul să relaxăm dispozitivele cruciale despre care știm că pot opri răspândirea Covid”, a reacționat directoarea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, Rochelle Walensky.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close