Știrea zilei

Raed Arafat, scandal urias: „Ne-a vandut castraveti uitand ca si noi cultivam”

Managerul Spitalului Gaesti, Laurentiu Belusica, il acuza pe Raed Arafat ca a prezentat eronat situatia camerelor hiperbare din gestiunea DSU si pe cea a terapiei hiperbare.

“Ne-a vandut castraveti uitand ca si noi cultivam”.

Medicul il acuza pe seful DSU, intr-o postare pe Facebook, de incercare “sinistra si stupida” de inducere in eroare a opiniei publice.

PUBLICITATE

„Domnule ministru, si atmosfera din saloanele de ATI Bals si Piatra Neamt a devenit periculoasa si nu v-a pasat, si montarea unor artificii a devenit periculoasa si nu v-a pasat.

Doresc sa mentionez faptul ca cele 4 camere hiperbare mobile cumparate din bani publici de catre DSU in urma cu 4 ani si care au fost vazute numai la defilarea de 1 decembrie detin un sistem performant de detectare a concentratiei de oxigen.

La atingerea procentului de 22% concentratie in oxigen pornesc automat sistemele de spalare a aerului si astfel valoarea se mentine sub 21% concentratie. Camerele hiperbare sunt echipate cu targa, ventilator, infuzomat si clopot de oxigenare, dovada clara ca domnul ministru a mintit afirmand ca nu pot folosi oxigen.

PUBLICITATE

Teoretic, camerele cu presiune inalta sunt de doua feluri: barocamere care folosesc numai aer comprimat si camere hiperbare care folosesc aer comprimat si oxigen sub prersiune.

Barocamerele nu cred ca se mai folosesc undeva in lume, cele 4 camere mobile ale DSU fiind de inalta performanta si evident camere hiperbare, deci folosesc oxigen, inclusiv la pacienti in coma”, a spus Laurentiu Belusica.

Medicul ii cere lui Raed Arafat sa spuna si numele medicilor cu care a stat de vorba pe tema folosirii camerelor hiperbare la tratarea pacientilor cu COVID-19.

„Limba romana, pe care ar fi trebuit sa o vorbiti la perfectie dupa atatia ani in Romania, are o semantica aparte. Exprimarea normala este „managerul de la Spitalul Orasenesc Gaesti” dar incercarea dvs de a bagateliza alti profesionisti este cunoscuta deja”, mai spune medicul.

Managerul Spitalului Gaesti a transmis ca declaratia lui Raed Arafat este una mincinoasa.

„Declaratia este mincinoasa deoarece camerele ISU pot administra oxigen pacientilor din interiorul camerei hiperbare in 3 moduri: in atmosfera camerei, la masca sau prin intermediul mastii de tip cupola – pentru copii sau pacienti de ATI, in functie de protocolul ales de medicul specialist raportat la diagnosticul si antecedentele pacientului.

Camerele hiperbare ale IGSU, AU IN DOTARE VENTILATOARE MULTIPARAMETRU CE POT FI FOLOSITE SI IN TRATAREA PACIENTILOR COVID. Toate echipamentele medicale din interiorul camerei hiperbare sunt certificate special pentru aceste conditii permitind utilizarea in deplina siguranta in interiorul camerei indiferent de modalitatea administrarii oxigenului”, a mai spus medicul Laurentiu Belusica

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close