Știrea zilei

Cunoscut medic epidemiolog: “Daca 90% din oameni ar face acest lucru, virusul ar fi blocat”

Romania a intrat in carantina partiala incepand din 9 noiembrie, pentru o perioada de o luna. Astfel, autoritatile incearca sa limiteze raspandirea noului coronavirus. Medicii recomanda apelarea la solutii practice si la indemana fiecaruia dintre noi, deoarece locurile la ATI sunt aproape ocupate.

Totodata, dr. Emilian Popovici, vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie, ne indeamna sa purtam masca de protectie.

“Ma intorc la respectarea masurilor de catre populatie, pentru ca au fost voci care au afirmat ca marea majoritate a populatiei poarta masca si lucrurile ar fi aproape in regula in privinta asta. Eu spun ca nu este asa.
Sean Connery Dead at 90

PUBLICITATE

Daca 90% din oameni ar purta masca, am bloca transmiterea. Da? Deci daca 90%, nu 100%, daca 90% dintre oameni ar purta masca in toate situatiile care impun acest lucru, am reduce transmiterea cu 90%, virusul ar fi blocat. Stim foarte bine ca daca doua persoane stau fata in fata si respecta distantarea si poarta masca, riscul de transmitere se reduce la 1,5%”, a declarat dr. Emilian Popovici.

Medicul atentioneaza ca, pana la aparitia unui vaccin, relaxarea masurilor insemna o crestere a numarului de cazuri.

Incepand din data de 9 noiembrie, s-a interzis circulatia in afara locuintei intre orele 23 – 5, cu unele exceptii pentru care trebuie prezentata o declaratie pe proprie raspundere, in toata tara purtarea mastii de protectie este obligatorie, magazinele se inchid la ora 21, iar cursurile se desfasoara on-line.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close