Știrea zilei

Vine sfârşitul pandemiei! Arafat a dat vestea cea mai bună. Românii mai au foarte puţin…

Sfârşitul pandemiei în România şi ridicarea restricţiilor este momentul cel mai aşteptat de milioane de români. Raed Arafat a dat vestea cea mare. Când ne vom bucura bucura din nou de viaţă şi de prieteni fără restricţii?

Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vine cu vestea mult aşteptată de milioane de români. S-a aflat momentul când vom reveni, în sfârşit, la viaţa normală dinainte de pandemie.

Acesta este momentul mult aşteptat în care se va întrerupe răspândirea virusului

PUBLICITATE

Arafat spune că, dacă totul merge în ritmul normal în ceea ce priveşte vaccinare şi dacă românii continuă să respecte regulile, atunci vom putea vorbi despre o revenire la viaţa normală încă înainte de finalul acestui an, din toamnă sau iarnă.

„Dacă campania de vaccinare merge foarte bine și sper să continue… avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are un număr suficient de oameni vaccinați.

Dacă totul merge bine, este posibil ca pe la toamnă-iarnă să vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea”, a declarat Raed Arafat pentru Televiziunea Română.

PUBLICITATE

Şeful DSU a arătat totuşi că mai există şi anumite necunoscute ce pot influenţa acest orizont de timp.

„Dar avem și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control”, a explicat acesta.

Măsurile de protecție trebuie să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță

Raed Arafat subliniază că oamenii de ştiinţă lucrează neîncetat pentru a răspunde la alte întrebări legate de vaccinare, precum modificările ce mai trebuie aduse serurilor sau nevoia de a face şi alte rapeluri. În plus, şeful DSU atrage atenţia că eliminarea restricţiilor nu va veni decât în momentul în care România va fi considerată „în siguranţă”.

„Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează.

Eu cred, către sfârșitul anului am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a mai declarat Raed Arafat.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close