Știrea zilei

Raed Arafat: „Toţi indicatorii ne arată o creştere clară, am putea avea 20.000 de cazuri, nu mai suntem pe platou sau pe scădere”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că este prea devreme pentru a

putea vorbi despre condiţiile în care se vor desfăşura sărbătorile de Paşti, deoarece mai sunt aproape două luni şi nu se poate anticipa evoluţia pandemiei pe un termen atât de lung.

Raed Arafat este de părere că în urma controversei legate de vaccinul Astra Zeneca, populaţia ar putea fi descurajată şi ar putea respinge imunizarea, mai ales cu serul în cauză, dar şi cu celelalte deja autorizate.

PUBLICITATE

„Fara discutie, mai ales daca sunt discutii intre oameni care nu sunt experti si pot raspandi idei gresite. Pot duce la teama, mai ales pe acest tip d vaccin.

Tocmai de aceea trebuie discutat cu experti in vaccinuri, cu Agentia Europeana a Medicamentului, ca sa vedem concluzia asumata de ei.

Discutiile care merg pe partea emotionala duc la intimidarea si dezinformarea populatiei. Romania a luat masura inteleapta de sistare a vaccinarii cu acest vaccin pana se pronunta Agentia Europeana a Medicamentului.

PUBLICITATE

Noi avem reprezentant in Comitetul National de Vaccinare. Vaccinarea este unica masura pentru a opri pandemia si de a ne apropia de viata normala.

Rolul de limitare a raspandirii nu poate fi asumat de o singura entitate, ci suntem toti o echipa, cu tot cu populatie si cu fiecare individ.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close