SocialȘtirea zilei

Va fi gratuit timp de 10 ani! Anunț major pentru toți românii. E vestea zilei

Conform informațiilor apărute în presa internațională, Comisia Europeană propune o prelungire cu zece ani a suspendării următoarelor costuri. Măsura este în vigoare din 2017 şi urmează să înceteze la sfârşitul anului 2022.

Comisia Europeană propune o prelungire cu zece ani a suspendării costurilor legate de roaming între statele membre UE, conform afp.com

De asemenea, un regulament prezentat de către Bruxelles vizează să garanteze faptul că „consumatorii vor beneficia de aceeaşi calitate şi viteză a conexiunii la reţeaua telefoniei mobile în străinătate ca acasă, atunci când sunt disponibile reţele echivalente”, informează Comisia Europeană, citată de sursa menționată.

PUBLICITATE

Viteza internetului pe mobil este inferioară atunci când se află în străinătate
33% dintre europeni consideră că viteza Internetului pe mobil este inferioară celei din ţara lor de origine atunci când se află în străinătate, arată Comisia Europeană.

Suprimarea cheltuielilor de roaming, una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani în favoarea consumatorilor europeni, permite din iunie 2017 europenilor, pe o perioadă iniţială de cinci ani, să folosească tarifele mobile naţionale în întreaga Uniune fără suprataxă.

Comisia Europeană subliniază folosirea datelor mobile a crescut de 17 ori în vara lui 2019, faţă de vara lui 2016, înainte de suprimarea acestor costuri.

PUBLICITATE

Comisarul european de resort Thierry Breton susține că această măsură constituie „o piatră de temelie a pieţei unice, dovedită”.

Aceasta priveşte toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, însă nu şi Regatul Unit, care a încetat definitiv să aplice reglementările europene de la 1 ianuarie.

Statele pot descuraja călătoriile, însă nu le pot interzice

Comisia Europeană cere statelor membre să revină la o abordare coordonată a libertății de circulație a persoanelor și a mărfurilor. “Solicităm revenirea la o aplicare corectă a recomandărilor adoptate de Consiliul UE. Am trimis o scrisoare către șase state membre privind interdicția de intrare și ieșire din țară, deoarece au mers prea departe”. Pot „descuraja călătoriile, însă nu „ le pot interzice ”, a declarat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, cu ocazia Consiliului Afaceri Generale al UE, relatează ANSA.

„Cerem celor șase state membre să adopte o abordare diferită la frontieră, să nu mai blocheze camioanele, deoarece dorim ca pe piața noastră internă să existe o liberă circulație a mărfurilor”, a adăugat comisarul UE. Potrivit agenţiei Ansa din Bruselles, ţările care au primit scrisoarea de rechemare de la Comisia Europeană pentru măsurile prea restrictive la frontierele interne sunt Germania, Belgia, Ungaria, Finlanda, Danemarca și Suedia.

Cele șase state membre „au la dispoziție zece zile pentru a răspunde”, în timp ce Bruxellesul „monitorizează îndeaproape” demersurile lor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Justiție, Christian Wiegand. “Sunt convins că vom găsi cât mai curând posibil soluții împreună cu cele șase state, fără a fi nevoie să apelăm măsuri legale, care pot fi lungi. Găsirea soluțiilor este în interesul tuturor”, a spus Wiegand.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close