Știrea zilei

Carantină totală în România… Anunțul lui Raed Arafat!

Romania trece prin momente grele din cauza pandemiei de coronavirus. Numarul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut foarte mult in ultimele zile. In acest context, Raed Arafat face noi precizari privind intrarea Romaniei in lockdown.

Romania intra in lockdown?

Seful DSU a vorbit despre modul in care evolueaza pandemia de coronavirus in Romania. Secretarul de stat, spune ca ne confruntam cu riscul raspandirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominanta in toate tarile.

PUBLICITATE

De asemenea, Arafat a mentionat ca situatia din sistemul sanitar devine din ce in ce mai grea din cauza aglomerarii spitalelor.

”Trebuie sa se inteleaga peste tot (…) in mana noastra sta daca continuam sa crestem incidenta si sa trebuiasca sa luam masuri de limitare a circulatiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntam cu riscul raspandirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce in ce predominanta peste tot si un sistem sanitar care oricum este aglomerat in acest moment”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat mentioneaza ca ”depinde de noi unde vom ajunge si daca vom ajunge sa mai luam masuri de carantinare”.

PUBLICITATE

Lockdown in Romania?

Raed Arafat a specificat ca acesta este motivul pentru care toate localitatile tarii sunt monitorizate si unde se impun masuri locale sau zonale de carantina acestea vor fi luate. Seful DSU a mai avertizat ca in cazul in care masurile zonale nu vor fi impuse corect, am putea ajunge la masuri mai drastice pe plan national, adica la un lockdown.

”Daca contiuna cresterea (…) acolo unde trebuie masuri locale, zonale, acestea se vor lua. Daca nu le luam vm ajunge sa luam masuri nationale mult mai drastice si asta incercam sa evitam. (…) La acest moment nu exista in fata noastra, pe masa pusa nicio discutie despre lockdown total (…) Incercam tot posibilul sa nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

Municipiul Timisoara intra in carantina, dupa ce rata de infectare a depasit 7 la mie. In acest context, Raed Arafat a precizat ca urmatorul mare municipiu are o incidenta mai mica cu 2 procente.

Bucurestiul este in scenariul rosu

Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide soarta Capitalei. Rata de infectare in Bucuresti a fost de peste 3 la mie in ultimele doua zile.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close