Știrea zilei

Lovitură pentru cei care au aceste telefoane! WhatsApp nu mai funcționează de azi, 1 ianuarie 2021

Milioane de telefoane din întreaga lume nu vor mai putea rula populara aplicație de mesagerie WhatsApp începând cu 1 ianuarie 2021. Măsura este una similară cu aceea luată și anul trecut de compania Facebook, care deține aplicația. Ce telefoane vor fi afectate și ce soluții aveți la dispoziție.

O nouă actualizare WhatsApp va împiedica populara aplicație de mesagerie să funcționeze pe milioane de telefoane începând cu 1 ianuarie 2021, transmite The Independent.

Astfel, dispozitivele Android și iPhone mai vechi nu vor mai accepta cea mai recentă versiune a aplicației, forțând proprietarii să își actualizeze sistemul de operare de pe telefonul mobil sau să cumpere un nou smartphone.

PUBLICITATE

Concret, orice iPhone care nu rulează iOS 9 sau mai nou sau orice telefon care nu rulează cel puțin Android 4.0.3 – cunoscut și sub numele de Ice Cream Sandwich – nu va mai putea deschide sau opera aplicația deținută de Facebook.

O măsură similară a fost luată în 2020 pentru dispozitive și mai vechi
Aceasta înseamnă că pe toate modelele de iPhone până la iPhone 4 nu va mai funcționa aplicația WhatsApp, deoarece aceste telefoane nu pot fi actualizate la iOS 9.

Pe de altă parte, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 și iPhone 6S, care au fost lansate înainte de iOS 9 și nu au fost actualizate până în prezent, vor avea nevoie de update al sistemul de operare pentru a rula aplicația de mesagerie.

PUBLICITATE

Și telefoanele Android sunt afectate și vor pierde suportul pentru aplicația WhatsApp. Dintre acestea amintim Samsung Galaxy S2, HTC Desire și LG Optimus Black. Proprietarii de telefoane pot vedea ce versiune de software utilizează dispozitivul lor, verificând secțiunea de setări. Pentru utilizatorii de iPhone, acest lucru poate fi găsit în Setări> General> Actualizare software.

Cu toate acestea, majoritatea celor 2 miliarde de utilizatori ai aplicației WhatsApp din întreaga lume nu vor fi afectați de schimbare, deși „mica parte” a celor afectați va cuprinde probabil câteva milioane de oameni din întreaga lume.

O actualizare similară de la începutul anului 2020 a făcut ca WhatsApp să ia „decizia grea” de a bloca aplicația pentru alte telefoane și mai vechi care rulau IOS 8 sau mai vechi sau telefoane Android care utilizau o versiune mai veche decât 2.3.3 – cunoscută și sub denumirea de Gingerbread.

Telefoanele vor pierde suportul WhatsApp la 1 ianuarie 2021:
Apple iPhone 1-4
Samsung Galaxy S2
HTC Desire
LG Optimus Black
Motorola Droid Razr
Orice telefon cu Android lansat înainte de 2010
Telefoanele care vor trebui să fie actualizate cel puțin la iOS 9 sau Android OS 4.0.3:
Apple iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5S
iPhone 6
iPhone 6S
Samsung Galaxy S3 și mai nou
Samsung Galaxy Note
HTC Sensation
HTC Thunderbolt
LG Lucid
Motorola Droid 4
Sony Xperia Pro și mai nou

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close