Știrea zilei

S-a dat lege. Cine primeste mai multi bani la salariu

Camera Deputatilor a aprobat proiectul de lege ce fusese respins in Senat. In acest caz, Camera Deputatilor, este for decizional. 184 de voturi au fost „pentru” si 93 „impotriva”

Legea prevede majorarea cu pana la 25% a salariului acestei categorii de angajati.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in cursul zilei de marti, un proiect de lege potrivit caruia se acorda o majorare salariala de pana la 25% personalului care ocupa o functie cu acces la informatii clasificate secret de stat, potrivit Agerpres.

PUBLICITATE

Deputatii au votat astfel: „pentru” 184, „impotriva”93, iar 14 s-au abtinut.

Prin acest proiect se reglementeaza completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr.153/2017, cu privire la acordarea unei majorari salariale de pana la 25% personalului „care ocupa o functie cu acces la informatii clasificate secret de stat” din familia ocupationala de functii bugetare aparare, ordine publica si securitate nationala.

„Personalul militar, politistii, politistii de penitenciare, precum si personalul civil din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala care ocupa o functie cu acces la informatii clasificate din clasa secret de stat beneficiaza de un spor la salariul de baza/solda de functie de pana la 25%, in conditiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite. Categoriile de personal si marimea concreta a sporului prevazut la alin.(1) se stabilesc in functie de locul de munca si certificatul/avizul de securitate detinut, obtinut potrivit legii, precum si de nivelul de secretizare al informatiilor la care persoana are acces”, se mentioneaza in proiect.

PUBLICITATE

Proiectul de lege fusese respins de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close