Știrea zilei

“Spitalul a gresit, a facut lucrarile fara aprobare”. Prima explicație pentru ceea ce s-a intamplat la Piatra Neamt

Prefectul judetului, George Lazar, a declarat ca spitalul a gresit deoarece efectuat mutarea sectiei ATI de la etajul 3 la etajul 2 fara vreo aprobare din partea DSP.

“Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

A fost un fel de “hei-rup” de a muta sectia ATI fara aprobare

PUBLICITATE

“La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare.

Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de “hei-rup” de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a mai spus prefectul.

In sectia ATI si-au pierdut viata sapte barbati si trei femei cu varsta cuprinsa intre 67 si 86 de ani. Toti erau infectati cu coronavirus.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close