Știrea zilei

Alocatiile nu se dubleaza de la 1 august. Cat primesc copiii

Joi, 16 iulie, Premierul Ludovic Orban a facut un anunt care va afecta de milioane de copii din Romania. Parintii sperau ca, de la 1 august, copiii lor vor primi mai multi bani de la stat.

Sedinta conducerii centrale a PNL a avut joc joi, 16 iulie. In urma careia, premierul Ludovic Orban a venit cu un anunt foarte important pentru romani: alocatiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august, asa cum ar fi trebuit si asa cum era prevazut in lege. Cauza pe care a invocat-o prim-ministrul Romaniei se justifica prin faptul ca nu exista suficienti bani la bugetul de stat.

Curtea Constitutionala a respins miercuri sesizarea inaintata de Gurvern decizand ca alocatiile trebuie dublate de la 1 august.

PUBLICITATE

“Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finante, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata, pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat premierul Orban.

Adversarii liberalilor, adica cei din Partidul Social Democrat, au amenintat ca vor depune o motiune de cenzura pentru a inlatura Cabinetul Orban daca Guvernul nu respecta legea si nu dubleaza alocatiile copiilor.

Declarații la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

PUBLICITATE

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 16 iulie 2020

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close