Știrea zilei

Disperarea oamenilor a golit farmaciile de Ivermectina. Medic veterinar: “Cu Ivermectina, ne tratam cateii nostri, viteii nostri, caprele noastre”

Din disperare si teama unii romani incearca sa se trateze de coronavirus cu medicamente neautorizate. Asa s-a intamplat si cu Ivermectina, un tratament veterinar folosit pentru deparazitarea animalelor domestice, dupa interventia medicului roman din SUA. Ministerul Sanatatii, dar si Colegiul medicilor au atras atentia ca folosirea medicamentiului pentru oameni este foarte periculoasa. Medicii atentioneaza ca folosirea Ivermectinei pentru uz uman poate cauza chiar moartea.

„Eu ma mir de Alexie ca isi trateaza pacientii cu ivermectina. Am gasit documente ale Autoritatii de Reglementare a Medicamentului din SUA in care se spune clar ca acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, si se arata si care sunt reactiile adverse (eruptie cutunata, diaree, dureri de stomac, umflarea fetei, parestezie, efecte neurologice, scaderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu inteleg pozitia domnului Alexie. Daca trateaza un pacient pentru Covid cu ivermectina si pacientul moare, ce face in conditiile in care medicamentul nu este autorizat? In acest caz se poate discuta de malpraxis”, a spus Alexandru Rafila.

Apelul medicilor veterinari:

PUBLICITATE

„Chemam animalul in cabinet si atunci ii facem administrarea. Noi nu dam fara prescriptie medicala! Adica, vine animalul si i-l administram noi. Ce nu vine cu animal, noi nu-i dam. Adica nu dam catre vanzare direct. Numai administrare directa catre animal.”, a spus Stefan Stancioi, medic veterinar, pentru Digi24

„In acest moment nu mai avem Ivermectina. Noi facem stocuri foarte mici, pentru ca o pastiluta se da undeva la 5 kilograme per kilogram animal. Si nu se fac stocuri foarte mari. Nici pe depozit nu se gasesc. Avem undeva la vreo 10-15 cereri pe zi aici la noi in magazin. (Reporter: S-au imbolnavit cainii, aici, in Alexandria? Care-i explicatia?) Cred ca pe baza COVID-ului s-au facut aceste cereri. (Putem vorbi despre oamenii care consuma acest medicament pentru caini ca sunt cobai?) Suta la suta! Eu zic ca sunt niste cobai pur si simplu.”, a declarat medicul veterinat Stefan Stancioi.

„Sunt oameni care intreaba daca avem asa ceva”
„Sunt oameni care intreaba daca avem asa ceva. Bineinteles ca le spun: avem, dar doar pentru animale! Nu inteleg de ce nu merg in farmacia umana unde sunt produse similare pe baza de Ivermectina! Si apeleaza la veterinar de ne-a dat peste cap! Noi nu avem competenta sa recomandam pentru uz uman produsele noastre. Decat pentru animale.”, a spus si Alexandru Mitroi, medic veterinar.

PUBLICITATE

Medicul veterinar Mitroi, avertizare pentru toti cei care cauta Ivermectina.

„Sa ne lase cateii in pace, sa ne lase medicamentele in pace, cu Ivermectina, sa ne tratam cateii nostri, viteii nostri, caprele noastre si asa mai departe! Va multumesc!”

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close