Descoperă

Ce se va întâmpla în România, dacă ajungem la 4.000 de cazuri de COVID pe zi. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Cazurile de COVID de la o zi la alta cresc tot mai mult, așa că apar semne de întrebare privind pragul când acestea vor începe să și scadă. Întrebat ce se va întâmpla dacă România va ajunge la 3.000-4.000 de infectări pe zi, Nelu Tătaru a spus că sistemul medical nu trebuie forțat.

În cadrul unei intervenții la TVR, Nelu Tătaru a explicat că se fac eforturi mari pentru ca sistemul medical să nu ajungă într-o etapă critică și că acesta nu trebuie forțat în punctul până se vede „cât duce”.

Vorbind despre o posibilă dublare de cazuri de COVID, ministrul Sănătății a spus că „nu are această perspectivă”, în acest moment, și că nu trebuie „să gândim pragmatic”.

PUBLICITATE

Nelu Tătaru, despre scenariul cu 4.000 de cazuri

„Vom face ce facem şi cu aceste 2.500. Vom merge în toată ţara şi căutăm paturi de Terapie Intensivă acolo unde sunt goale, am dus cazuri din Bucureşti de Terapie Intensivă până la Bârlad”, a explicat Nelu Tătaru.

Citește și: Raed Arafat spune că măsurile din București vor fi și mai dure: „Masca poate deveni obligatorie și în spațiile libere”

PUBLICITATE

Totodată, ministrul Sănătății a spus că românii nu trebuie să aștepte să vadă ce poate face România în această situație și că cel mai bine este să se respecte niște reguli de bază.

„Eu vă asigur că noi, ca şi corp medical, primim aceste cazuri, dar am vrea ca totuşi cei care sunt în prespital şi care generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID”, a mai spus Tătaru.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close