Știrea zilei

Veste buna pentru romani! Bursele scolare cresc din toamna 2020. Cat vor primi elevii

Bursele scolare pentru elevi vor fi de minimum 150 de lei, cu posibilitatea de marire, scrie intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul Ministerului Educatie.

In anul scolar 2020-2021, elevii vor primi burse in valoare de minimum 150 de lei.

Este vorba, mai exect, despre bursele de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social. Mai mult, acolo unde exista bani, sum ava putea fi majorata de catre autoritatile locale.

PUBLICITATE

In plus, elevii si studentii vor avea dreptul sa ceara si in acest an bani de la stat pentru a-si achizitiona un calculator nou.
Anul precedent s-a decis, prin Legea nr. 38/2019, ca valoarea minima a tuturor burselor primite de elevi trebuie stabilita prin hotarare de Guvern in fiecare an.

Astfel, a fost pus in dezbatere publica un proiect de hotarare a Guvernului, document ce stabileste, pentru prima oara, valoarea minima a burselor pe care le vor primi elevii din Romania.

Elevii si studentii vor avea posibilitatea sa ceara bani de la stat si in acest an pentru a-si cumpara calculatoare noi, spune un alt proiect aflat in dezbatere publica la MEC.

PUBLICITATE

Astfel, si in 2020, tinerii romani, cu varsta de pana la 26 de ani, vor primi ajutor de la stat in vederea cumpararii unui calculator nou, in cadrul programului Euro 200.

Valoarea ajutorului este echivalentul in lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpararii calculatorului. Dupa cum stabileste calendarul continut de proiect, cererile pentru acordarea banilor se pot depune pana in data de 17 aprilie 2020, listele beneficiarilor urmand sa se publice in 26 mai, informeaza kanald.ro.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close