Știrea zilei

Gabriela Firea: De ce se spune, de fiecare dată, că alocațiile, pensiile, reprezintă pomeni? După o viață de muncă, nu poți să spui despre un pensionar că așteaptă o pomană

Gabriela Firea a declarat luni, in emisiunea “Subiectiv” de la Antena3, că Guvernul PNL nu găsește niciodată bani de pensii și de alocații pentru copii și acuză actualii guvernanți ca plănuiesc să majoreze taxele și impozitele, dacă vor rămâne la putere.

“Noi știm chiar de la oamenii apropiați lor, și anume că, în cazul în care vor rămâne la Guvernare, intenționează să crească taxele și impozitele.” a spus Firea, în direct, la Antena3.

“De ce nu se găsesc niciodată bani pentru români, pentru cetățeni? De ce se spune de fiecare dată, din partea lor, că alocațiile, pensile, reprezintă pomeni? După o viață de muncă, eu cred că nu poți să spui despre un pensionar din România că așteaptă o pomană. De asemenea, dreptul copilului de a primi o alocație din partea statului, nu cred că această suma poate fi trecută la pomeni.

PUBLICITATE

Actualul Guvern a tăiat 26% din dreptul pensionarului din România de a i se majora, conform legii, pensia. S-au dat 14%, s-au tăiat 26%.” a mai spus fostul Primar al Capitalei.

Aceasta a făcut referire și la anunțul lui Marcel Ciolacu care a anunțat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială: “Mi se pare foarte corect principiul: cât contribui atât primești.”

Gabriela Firea: Fiecare zi de blocaj PNL-USR reprezintă un furt din buzunarele copiilor din această țară
Gabriela Firea critica, tot luni seara, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că PNL și USR blochează flagrant dublarea alocațiilor pentru copii:

PUBLICITATE

“Klaus Iohannis a retrimis legea la reexaminare iar senatorii PNL și USR au blocat dezbaterea ei, pentru a nu intra vigoare. Încasează lefurile de senatori, dar nu vin la serviciu să voteze alocațiile pentru copii. Au găsit bani pentru pușculița electorală, prin fondul de rezervă al premierului, dar spun că n-au bani pentru copii.

Este o încălcare revoltătoare a promisiunilor făcute în ianuarie. Cine mai poate avea încredere în această guvernare atunci când spune că anul viitor nu va crește taxele? Așa au mințit atunci, tot așa mint acum că nu vor crește taxele.

Au găsit bani să reducă taxele pentru firme-prietene dar spun că n-au mai găsit bani pentru copii.
Au identificat resurse bugetare pentru plata anticipată a unor obligații către clientela lor de partid (Frații Micula, samsarii PNL cu titluri de proprietate), dar spun că nu pot da bani părinților, afectați de diminuarea veniturilor din cauza pandemiei și de cheltuielile suplimentare pentru a asigura mijlocele de acces la învățământul online pentru copiii lor.

Orban și PNL sunt mincinoșii națiunii. În ianuarie, dădeau asigurări părinților și copiilor că ei vor dubla alocațiile la 1 august.”

De la ora 20,00, la Antena 3, voi vorbi despre PNL și USR care blochează dublarea alocațiilor pentru copii. Klaus…

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close