ExterneFără categorieȘtirea zilei

Cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran! Aparatul de zbor face parte din cea mai răspândită familie de avioane

PUBLICITATE

A fost găsită cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran! Anunțul a fost făcut de postul public de radio.  Vă readucem aminte că un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

A fost găsită cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran!

Cutia neagra avion prabusit. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737-800 prăbuşit în Iran au decedat.

Consiliul de Securitate Naţională al Ucrainei a anunţat că 11 cetăţeni ucraineni, dintre care nouă membri ai echipajului, au murit în acest accident. Acesta este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA).

PUBLICITATE

Aparatul de zbor face parte din cea mai răspândită familie de avioane

Cutia neagra avion prabusit. Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie. Aceasta a anunţat suspendarea tuturor zborurilor sale către Teheran pe termen nedefinit şi a anunţat că va face tot posibilul pentru elucidarea circumstanţelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

Cutia neagra avion prabusit. Fondată în 1992 după destrămarea Uniunii Sovietice, UIA operează zboruri interne şi internaţionale şi are o flotă de 42 de aeronave formată din diverse modele Boeing, printre care 737-800 şi 737-900. De asemenea, UIA are în portofoliu şi compania Embraer.

PUBLICITATE

UIA este în proces de modernizare a flotei sale, comandând trei avioane Boeing 737 MAX care încă nu au fost livrate de producătorul american din cauza temerilor privind siguranţa acestui model.

Cutia neagra avion prabusit. Avionul 737 – 800 deținut de compania din Ucraina face parte din familia Boeing 737 Next Generation, introdusă în anii 90, fiind unul dintre cele mai răspândite aparate de zbor din lume.

Primul zbor al unui aparat 737 – 800 a avut loc la 31 iulie 1997, dar familia de avioane 737 a fost gândită începând cu 1964 iar primul zbor a avut loc în aprilie 1967. Avionul a fost conceput ca un aparat cu două motoare, cu cost redus, menit să transporte între 85 și 215 pasageri, conform celor de la Mediafax

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close