Știrea zilei

Se schimba varsta de pensionare. Aceste femei se pot pensiona cu 6 ani mai devreme, conform legii

Noua lege a pensiilor a intrat in vigoare iar incepand cu anul viitor pensiile din sistemul public se vor stabili respectand Legea nr. 127/2019 privind sistemul unitar de pensii.

Legea, care a fost publicata anul trecut, deja produce efecte, cea mai important modificare fiind si cea mai asteptata, respectiv majorarea cu 40% a pensiilor in luna septembrie. Efectele noii legi se produc in etape pana in 2021.

In urma cu ceva vreme s-a anuntat ca femeile care au cel putin 3 copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai devreme iar aceasta prevedere se va aplica din septembrie 2031.

PUBLICITATE

Prevederile art. 56 din Legea nr. 127/2019

„Art. 56. – (1) Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare si care au nascut 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 16 ani beneficiaza la cerere de reducerea cu 6 ani a varstei de pensionare prevazuta in anexa nr. 5.

(2) La reducerea prevazuta la alin. (1) se adauga cate un an in plus incepand cu al patrulea copil.

PUBLICITATE

(3) Reducerea varstei de pensionare prevazuta la alin. (1) si (2) se aplica si in cazul in care numarul de copii cuprinde si copii adoptati si crescuti pe o perioada de cel putin 13 ani.”

Important de retinut este faptul ca aceasta facilitate nu se va putea cumula cu alte reduceri care sunt prevazute in noua lege, scrie dcbussines.ro

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close