Știrea zilei

Klaus Iohannis, pe punctul de a fi suspendat? Liderul grupului PSD din Camera Deputaților este de neînduplecat: “Nu excludem această posibilitate”

Președintele Klaus Iohannis este pe punctul de a fi suspendat? Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, este de neînduplecat și a declarat că nu este exclusă această posibilitate. Politicianul a explicat de ce s-ar putea întâmpla acest lucru, în ciuda faptului că nu a încetat criza generată de pandemia de coronavirus.

De ce susține liderul grupului PSD din Camera Deputaților că președintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat

Alfred Simonis a declarat miercuri că președintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru tot ce a făcut în ultimul an, în țară. Politicianul a spus că deși nu este exclusă această variantă, nu își dorește, totuși, o nouă zi a alegerilor, deoarece România se află într-o ”criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei.

PUBLICITATE

“Poate că România ar fi arătat mai bine dacă preşedintele şi premierul ar fi înţeles că scopul clasei politice ar fi trebuit să fie altul în această perioadă. Nu vreau o nouă zi a alegerilor şi un nou referendum. Nu excludem această posibilitate (n.r. suspendarea preşedintelui), pentru că nu ştim ce va urma să facă preşedintele, dar cred că în acest moment o criză politică nu e necesară, iar preşedintele este primul care trebuie să fie raţional”, a spus Alfred Simonis, la sediul PSD.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților: ”Demisia lui Ludovic Orban nu înseamnă nimic”

Alfred Simonis a adăugat că o suspendare a președintelui, adică o criză politică, presupune şi un referendum în 30 de zile, deci o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, și din nou sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi o expunere a societăţii la noul coronavirus. ”Lucru pe care nu l-am dori”, a spus politicianul.

PUBLICITATE

În plus, Alfred Simonis este de părere că demisia lui Ludovic Orban de acum câteva zile din funcția de prim-ministru al României nu rezolvă nimic. Motivul este, din punctul lui de vedere, că în spatele lui Orban au stat și vor să rămână în continuare, ”cu ajutorul președintelui”, aceiași ”politruci care au distrus România în acest un an și câteva luni cât au condus-o”.

Klaus Iohannis, pe punctul de a fi suspendat? Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor este de neinduplecat: Nu excludem aceasta posibilitate

Alfred Simonis: Klaus Iohannis să își amintească faptul că are în spate steagul României, nu pe cel al PNL

De asemenea, liderul grupului PSD din Camera Deputaților a spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să își aducă aminte că are în spate steagul României, nu pe cel al PNL. Alfred Simonis i-a cerut șefului statului să renunțe la ”jocurile de culise” și să respecte dorința electoratului.

“Socilităm imperativ președintelui să lase jocurile de culise, care deja au dus România în situația dezastruoasă de astăzi, și să respecte dorința electoratului. Ferm! Să conștientizeze că este eșecul unui stat aflat în criză profundă. Și solicităm să-și reamintească, că în spate nu are steagul PNL ci steagul României. Să respecte regulile democrației, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD.”, a spus politicianul.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close