Știrea zilei

Avertismentul lui Raed Arafat: “Nici nu putem să îi ținem în spitale…”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat miercuri că este nevoie de măsuri urgente pentru protejarea persoanelor care au nevoie de dializă și a gravidelor care sunt aproape de termen, la ședința Comandamentului de iarnă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Cererea vine după ce ANM a emis mai multe avertizări de vreme rea pentru perioada imediat următoare.

“Față de alți ani, persoanele care sunt supuse dializei, situația lor e un pic mai dificilă acum. Pentru că, nici nu putem să îi ținem în spitale unde avem problema COVID, dar nici nu putem să îi trimitem înapoi și după trei zile să încercăm să îi scoatem dintr-o zona care se blochează. Deci trebuie să găsim soluții pentru ei.” a spus Raed Arafat miercuri.

“Având în vedere că vine o perioada în care o să începem să avem fenomene meteo extreme și poate chiar să ne pună în situație în care să evacuăm persoane, sau să ajungem în zone care sunt blocate.

PUBLICITATE

Acesta a insistat pentru găsirea unor soluții care să asigure accesul facil la servicii medicale al persoanelor dependențe de dializă și al gravidelor aflate aproape de termen. Persoane care nu pot fi ținute sub supraveghere în spitale din cauza pandemiei cu coronavirus”

Raed Arafat a cerut “scoaterea lor din zone care pot să fie sub incidența unui cod care poate să ducă la blocarea accesului pentru persoanele respective”.

Alertă meteo! Ninsori abundente în 14 judeţe

PUBLICITATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de ninsori abundente, valabil în 14 județe din România. Noua avertizare va fi în vigoare de miercuri ora 17.00 până vineri ora 15:00. Meteorologii au transmis și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.

În sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close