Curiozități

Oamenii de știință sunt de părerea că o soție fericită este garantul unei căsnicii de succes

Ați observat că atunci când o soția, mama sau bunica sunt fericite, toți în jur sunt fericiți? Iar soțul, copiii, nepoții și animalele de companie au parte de mângâiere, potrivit fasingur.info.

Se pare că și oamenii de știință sunt de părerea că este foarte important ca soția Dumneavoastră să fie fericită.

Oamenii de știință de la Universitatea din Michigan în colaborare cu colegii de la Universitatea Rutgers s-au ocupat de acest studiu.

PUBLICITATE

Ei au analizat răspunsurile a 400 de cupluri care aveau, în medie, o experiență matrimonială de 39 de ani.

Aceste cupluri au fost rugate să descrie ceea ce simțeau atunci atunci când erau implicați în activități comune (vizionau TV, mergeau la magazin). Au mai fost rugați să răspundă la întrebări de genul cât de mult îi deranjează partenerul, cât de des se ceartă, dacă se respectă reciproc și dacă se înțeleg unul pe altul.

Rezultatele au arătat că satisfacția generală a partenerilor depindea de stilul lor de viață: au acordat cinci din șase puncte. Pe lângă aceasta bărbații s-au dovedit a fi mai mulțumiți de viața lor decât femeile.

PUBLICITATE

Oamenii de știință presupun că cu cât soția este mai fericită, cu atât mai mult atenție îi acordă soțului.

O altă observație interesantă ține de influența pe care o au relațiile dintre parteneri asupra sănătății și bunăstării persoanelor în vârstă. Se pare că starea de spirit a femeilor se înrăutățește atunci când trebuie să aibă grijă de soțul bolnav, deoarece ea are prea multe griji. În timp ce starea de spirit a soțului nu se va schimba în asemenea situații deoarece femeile se vor baza mai mult pe ajutorul din partea fiicelor decât pe cel al soțului.

Concluziile oamenilor de știință sunt importante deoarece calitatea căsătoriei le oferă cuplurilor protecție împotriva problemelor de zi cu zi.

Ați observat și Dumneavoastră asemenea lucruri? Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră!

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close