Curiozități

Iată cum își educau, cei din generația mai în vârstă, copiii! 7 sfaturi pentru părinții moderni

Oamenii uită, de obicei, de lucrurile frumoase, potrivit fasingur.info.

Dar unele lucruri din trecut sunt actuale și astăzi, având un efect pozitiv asupra tinerei generații, poate chiar mai bun decât tehnologiile moderne.

Să vedem, în continuare, care sunt acestea.

PUBLICITATE

Viața constă din mici bucurii.

Copiilor le place să fie implicați în anumite activități. Se bucură, desigur, când primesc jucării noi și de tot felul de cadouri, dar bucuria lor este și mai mare atunci când mama pregătește o prăjitură și îi implică și pe ei în acest proces. Aceste momente sunt speciale.

Nu este nevoie să-i răsfățați cu gadgeturi foarte scumpe. Uneori micile bucurii sunt mult mai frumoase.

PUBLICITATE

Petreceți timpul cu ei.

Părinții de astăzi lucrează foarte mult pentru a le oferi copiilor orice își doresc și, în același timp, încearcă să găsească timp pe care să-l petreacă cu familia. Activități precum joaca, cititul sau pur și simplu să stați cu cel mic sunt foarte importante în dezvoltarea unei relații frumoase dintre părinte și copil.

Oferiți-le posibilitatea să afle ce înseamnă eșecul și dezamăgirea.

Nu uitați de faptul că Dumneavoastră ați fost ca ei, dar ei încă nu au fost adulți! Nu le mai cereți prea multe. Ei nu trebuie să fie perfecți! Sunt copii, au dreptul să greșească, doar așa vor descoperi lumea. Dar explicați-le că este bine să învețe din propriile greșeli.

Aveți încredere în copiii Dumneavoastră.

Încercați să nu le interziceți anumite lucruri, spunându-le: „E ascuțit, te-ai putea tăia!” Ce credeți că va face copilul în acest caz? Cum va putea depăși unele dificultăți, dacă nu-i permiteți să încerce să facă anumite lucruri?

La această vârstă copilul începe să se formeze și este foarte important să aveți încredere în el! Nu-i protejați prea tare și vor deveni independenți!

Învățați-i să-și gestioneze banii.

În epoca noastră este destul de dificil să-i învățăm cum să-și gestioneze corect banii, deoarece folosim din ce în ce mai mult cardurile, dar copilul trebuie să vadă banii.

Arătându-le, de la o vârstă fragedă cum se câștigă banii, îi veți ajuta să-și dezvolte anumite obiceiuri financiare sănătoase care le vor fi de ajutor toată viața.

Lăsați-i sa se joace afara.

Și nu spuneți că nu au unde să se joace: există terenuri de joacă foarte bune, parcuri etc. Copiii trebuie să stea cât mai mult afară, trebuie să alerge, să se joace, să se distreze. În caz contrar va deveni nesociabil, rezervat și singuratic.

Învățați-i să muncească.

Trebuie să-i obișnuim să lucreze pentru ca să aibă o viață confortabilă: ne pot ajuta la curățenie, ar putea scoate câinele la plimbare ori să meargă la magazin etc. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să nu le fie frică să lucreze și să înțeleagă că acest lucru este important în primul rând pentru ei!

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close