Curiozități

De la zero. Cum își schimba femeile viața

Am comandat on-line niște produse alimentare. De obicei mi le aduceau niște tineri, dar de această dată a venit o doamnă de peste patruzeci de ani. – Nu vă este greu? – o întreb. – Nu, râde ea. – Este mult mai ușor decât să lucrez expert în criminalistică. Am fost maior în poliție. Acum sunt la pensie, potrivit fasingur.info.

Nu am putut să o las să plece fără a discuta cu ea. Era bucuroasă să discute, deși era spre seara și era cam înghețată și obosită.

Are două diplome de studii superioare, studii medicale și juridice. Douăzeci de ani de experiență. A avut un lucru foarte greu: furturi, crime. De îndată ce am putut să ies la pensie, am renunțat la lucru. „Este un adevărat infern! Avem doi copii gemeni, trebuie să am grijă de ei”.

PUBLICITATE

Salariul de curier este mai mare. Ea are, bineînțeles, o pregătire fizică foarte bună. Dar livrează produse alimentare: „Ne pare rău, acest fel de mâncare s-a terminat, l-au înlocuit cu altul și v-au oferit și un desert gratis. Sper să nu vă supărați!

– Să trăiți!

Am fost mereu uimit de capacitatea femeilor de a renunța și de a începe viața din nou. Această doamnă avea gradul de maior, ar fi putut deveni colonel, poate chiar și general, de ce nu? Dar acest gen de carieră le place bărbaților, iar femeile aleg altă cale. Ele au alte preocupări. De aceea a ales să devină curier. Și nu regretă deloc.

PUBLICITATE

Femeile sunt foarte flexibile, de aceea, probabil, ele trăiesc mai mult decât bărbații. Se adaptează ușor la orice circumstanță. Bărbații sunt mai conservativi, nu le place să se streseze.

În anii ’90 am martorii multor drame, oamenii și-au pierdut locurile de muncă. Mulți bărbați s-au pierdut cu firea, în timp ce soțiile lor au plecat peste hotare încercând să se descurce cumva.

Cunosc o istorie de viață foarte interesantă. Un cuplu de geofizicieni au rămas fără lucru. El a încercat să se ocupe de comerț, dar a falimentat destul de repede. Apoi s-a îmbolnăvit după această experiență neplăcută. În timp ce ea s-a angajat ca secretară într-o companie internațională. Cunoștea destul de bine engleza. A ales să se angajeze ca secretară, deși avea titlul de doctor în geofizică. Trebuia să există, să-l întrețină pe soț și pe fiul lor, nu exista loc pentru mândrie. După trei ani ea și-a deschis o firmă, adaptându-se noii realități.

Câte cazuri sunt când după divorț femeile rămân practic pe drumuri. Bărbații pot fi foarte nemiloși în astfel de situații.

O prietenă de a mea trăia în concubinaj cu un bărbat. Nu doreau să se căsătorească, pentru ei era o formalitate. Se descurcau bine, el lucra, câștiga destul. Ea nu a învățat deoarece el îi spunea că va avea grijă de ea și de viitorul ei. Ea era sigură că și-a găsit prințul! Ea a născut o fetiță. Mai târziu acest prinț și-a găsit o nouă iubită și a alungat-o pe ea și pe fiica lor. A rămas singură, într-un oraș străin, fără casă și cu un copil de trei ani. Ar fi putut merge la părinți, dar ei locuiau într-un apartament foarte mic și tatăl era bolnav. Atunci ea și-a spus: „Voi lupta și voi reuși! Voi crește și voi educa singură o prințesă, dacă nu am avut parte de un prinț!”

A început să lucreze într-un local, chelneriță. A închiriat o cameră. Între timp a mers la cursuri de make-up. I-a fost foarte greu. Nu dormea nopțile, mânca pe apucate, se îmbrăca cu ce avea, dar fetiței îi cumpăra mereu rochițe frumoase.

Acum ea are propriul său salon de frumusețe. Are foarte mulți admiratori. Fiica ei studiază în Anglia.

Într-o zi a venit la salon soția „prințului”. A fost deservită la cel mai înalt nivel, iar la final proprietara s-a apropiat și i-a spus: „Pentru Dumneavoastră este gratuit. Soțul Dumneavoastră are nevoie de bani”. Și a plecat.

Femeile au o capacitate uimitoare de regenerare. Ele știu cum să-și reconstruiască viața din ruine. De la zero.

Femeile sunt deseori comparate cu pisicile. Dar mai degrabă se aseamănă cu șopârlele care renunță la coadă, grăbindu-se să-și crească una nouă. Ele nu se opresc și nu renunță. Dar luptă și merg mai departe!

Distribuiți acest articol ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră!

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close