Curiozități

”Am întrerupt legătura cu oamenii care nu aveau suficient timp pentru mine. Acum mă simt mult mai bine!”

Am hotărât să pun la cale un experiment. Rezultatul m-a impresionat…, potrivit fasingur.info.

Am întrerupt orice legătură cu oamenii care nu aveau suficient timp pentru mine. M-am simțit mult mai bine, ușor și liber.

Cunoașteți acei oameni, care sunt prieteni adevărați, iubitori și grijulii, indiferent de circumstanțe? Eu eram acel prieten.

PUBLICITATE

Trăiam după regula că o prietenie trebuie îngrijită, precum o floare. Doar atunci aceasta va înflori. În mod contrar, relația își va pierde din vitalitate și va pieri.

Mereu aveam grijă să investesc timp și efort într-o relație de prietenie adevărată. Îmi doream să fiu alături de cei pe care îi iubesc.

Din păcate, adesea mie nu îmi acorda nimeni atenție. Mai ales cei, pe care îi îngrijeam cu dragoste. Însă mereu îmi spuneam: Comportă-te cu ceilalți așa, cum vrei ca aceștia să se comporte cu tine. Eram sigură de faptul că cei ce sunt predestinați să fie în viața mea, vor fi alături. Oamenii demni, neapărat vor observa lumina mea interioară.

PUBLICITATE

Totul a continuat până într-o zi. Până în ziua în care eu am înțeles că mă sacrific pentru oamenii ce nu o merită. Am văzut adevărul, pe care îl ignoram timp de câțiva ani. Am înțeles că mă înșelam pe mine însuși.

Comportamentul celorlalți nu întotdeauna reflectă comportamentul nostru. Din păcate, unii doar se folosesc de bunătatea și grija pe care o oferi. Aceștia apelează la tine doar atunci când au nevoie de ceva.

Am pus la cale un mic experiment. Am încetat să-i sun. Nu mai mergeam la ei în ospeție. Pur și simplu am dispărut. Eram foarte curioasă să văd câte ”flori uscate” am udat timp de câțiva ani.

Cruda realitate m-a uimit pană în adâncul sufletului. Deși mi-a frânt inima, am înțeles ceva important despre oamenii pe care îi consideram prieteni.

Am luat inițiativa în propriile mâini și am pus capăt relațiilor cu oamenii care erau indiferenți față de mine. Pot constata faptul, că pe mulți dintre ei îi consideram prieteni adevărați. M-am simțit ușurată.

Prietenia este precum un carosabil cu două benzi și sensuri opuse. Nu puteți primi ceva, dacă nu dați nimic în schimb. Este legea vieții.

Dacă într-adevăr vă pasă de o persoană, veți fi mereu alături de aceasta, indiferent de circumstanțe. Nu există scuze atunci când cu adevărat iubești pe cineva. Când aveți grijă de omul drag, o faceți cu plăcere și din dragoste. Nu există un loc pe acest Pământ, care vă va oferi mai multă plăcere decât cel unde este prietenul, care are nevoie de dvs.

Am decis că nu mă voi jertfi pentru cei, ce nu sunt capabili să prețuiască acest fapt. Merit să am în preajmă prieteni sinceri, ce mă iubesc și mă respectă.

Nu mai vreau să încerc să salvez o relație, ce nu avea viitor de la bun început. Nu vreau să fiu alături de oamenii care niciodată nu au timp pentru mine. Nu vreau să fiu falsă și să creez impresia că totul este bine. Nu voi mai permite nimănui să se folosească de mine.

Viața este scurtă. Nu merită de pierdut timpul prețios pentru cei ce nu mă iubesc la fel de mult cum eu pe ei.

Îi exclud din viața mea pe toți cei cărora nu le pasă, care provoacă durere, nu sunt alături când ai nevoie de ajutor. Pe toți cei care știu doar să te folosească în scopuri personale.

Mai bine să ai un singur prieten, dar fidel, grijuliu și sincer. Nu voi pierde timpul cu cei ce știu să profite de mine din pur egoism. Calitatea este mult mai importantă decât cantitatea! Întotdeauna!”

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close