Curiozități

3 lucruri să nu faci niciodată în zilele de marți

Zilele de marți sunt cele mai temute în popor. Sunt zilele în care ghinionul se ține scai de noi, dacă nu știm cum să ne ferim de el. Iar tradiția populară spune că putem evita necazurile marțea dacă ținem cont de cele trei ceasuri rele, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Zilele de marți sunt zile grele mai pentru toată lumea și… colac peste pupăză, sunt zilele în care se adună cele trei ceasuri rele.

Tradiția spune că trebuie să avem mare grijă cu trei lucruri în zilele de marți ca să ne ferim de ghinion. Și tot tradițiile populare vechi spun că marți a fost ziua lui Marte, zeul războiului, al ambiției și al luptei.

PUBLICITATE

De aceea, marțea este bine să ne bucurăm de energia pe care o transmite Marte, dar să nu intrăm niciodată în conflict cu nimeni.

Nu te certa cu nimeni în zilele de marți!

Orice ar fi și orice ai face, evită să te cerți cu cineva marțea. Discuțiile aprinse, certurile, reproșurile și criticile se amplifică martea, pentru că lui Marte îi plac confruntările. De aceea, este bine să le evităm și să fim cât mai răbdători și diplomați cu cei din jur.

PUBLICITATE

Superstițiile mai spun că certurile care pornesc marți nu se mai potolesc toată săptămâna. Cu cât suntem mai calmi și mai generoși marțea, cu atât ne vom bucura de zile bune, senine și liniște în cursul săptămânii.

Nu mai lucra după apusul soarelui!
În superstițiile românești, cele trei ceasuri rele din zilele de marți, vin întotdeauna seara după apusul soarelui. De îndată ce lumina zilei scade și soarele apune, este bine să lăsăm deoparte orice lucru greu.

Nu mai lucra cu instrumente metalice, nu mai lucra cu ustensile ascuțite, nu mai mătura, nu mai coase, nu mai tăia nimic. Pune sapa jos, dacă stai la curte și grădinărești! Închide calculatorul, dacă ești la birou!

Evită activitățile grele și orice activitate care ți-ar putea pune în pericol sănătatea în serile de marți, pentru că te paște ghinionul și nu se știe cum faci vreun accident.

Nu te spăla pe cap marțea
O superstiție mai puțin înțeleasă vine cu o recomandare din străbuni să nu ne spălăm pe cap marți, că ne cade mai mult păr și că albim mai repede.

Cauza acestei superstiții este greu de aflat, dar pare să aibă legătura cu apa. Se spune că marțea nu este bine să treci peste o apă curgătoare, să arunci cu apă pe tine, să îți torni apă în cap pentru că atragi ghinionul și aduni bolile. De aceea, nu este bine nici să te speli pe cap pentru că îmbătrânești mai repede de la atâtea griji.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close