Curiozități

Această bunică ne-a dezvăluit care este secretul care a salvat sute de căsnicii

Fiecare cuplu trece, la un moment dat, prin anumite crize, care sunt un fenomen normal într-o căsnicie. Însă, din păcate, nu toată lumea poate face față acestor dificultăți care duc, într-un final, la divorț, potrivit fasingur.info.

Până nu demult nu reușeam să înțeleg din ce cauză divorțul este din ce în ce mai frecvent în lumea modernă. Dar, după o discuție cu bunica mea, am înțeles mai multe lucruri.

Bunica a fost întotdeauna o femeie puternică, o adevărată luptătoare care a putut depăși toate necazurile. Ea este, în multe privințe, un exemplu pentru mine, aș vrea să fiu ca ea. A avut o căsnicie fericită care a durat 50 de ani, a crescut și a educat trei copii.

PUBLICITATE

Într-o bună zi, în timp ce stăteam la taifas cu ea, am întrebat-o:

– Bunico, cum crezi, de ce sunt atât de multe divorțuri la moment? Cândva era altfel, nu-i așa? Iată tu și bunicul ați trăit în pace și armonie atâția ani, ați crescut și ați educat copiii împreună și nu v-ați despărțit niciodată. Poate că bărbații au devenit altfel?

– Nu este vina bărbaților – mi-a răspuns bunica zâmbind.

PUBLICITATE

– Dar a cui este? Fetele se plâng mereu că bărbații moderni nu le sunt pe plac.

– Iată care este problema: cerințele femeilor sunt prea mari. – mi-a răspuns bunica.

– Adică? Nu sunt de acord.

– Cândva femeile erau mai înțelepte. Vrei să afli mai multe despre înțelepciunea noastră? Acest secret a salvat sute de căsnicii.

– Da, desigur.

– Pe vremea noastră bărbații erau tratați cu înțelegere. Noi, femeile, lucram de rând cu bărbații, ne ocupam și de treburile casnice, aveam grijă de copii și de noi. Au fost vremuri foarte grele, dar ne susțineam unul pe altul, împărțeam tot greul. Dar acum femeile au prea multe cerințe de la un bărbat, ele fiind, la rândul lor, destul de infantile. Eu am înțeles, de-a lungul vieții, că familia rezistă doar atunci când soții se susțin unul pe altul, când sunt alături și la bine, și la greu. Noi, probabil, îi respectam mai mult pe bărbații noștri, iar ei simțeau acest lucru și nu plecau de lângă noi.

– Da, bunico, să știi că ai dreptate!

Cuvintele bunicii m-au pus pe gânduri. Poate într-adevăr cerințele femeilor moderne sunt principala problemă a majorității divorțurilor? Nu putem generaliza, există situații diferite. Cu toate acestea, foarte multe lucruri depind doar de femei, de comportamentul și de acțiunile lor.

Pentru a avea o căsnicie fericită trebuie să știm multe lucruri, trebuie să cedăm și să fim înțelepți.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close