Știrea zilei

Se dau enorm de mulți bani pe lângă salariu. Cine primește 85% în plus pe card

Raluca Turcan, ministrul Muncii din Guvernul Cîţu, a dat o informaţie-bombă miercuri seara. Există români care primesc sporuri ce ajung la 85% din veniturile încasate în fiecare lună. Despre cine este vorba?

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a fost invitată, miercuri seara, la Antena 3, iar unul dintre subiectele atinse în cadrul discuţiilor a fost cel al sporurilor primite de unii angajaţi.

Sporuri care ajung şi la 85% din venituri!

PUBLICITATE

Turcan a prezentat şi o situaţie mai puţin obişnuită: există persoane pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85% din venituri. Ministrul a arătat că aceste sporuri există, în principal, în sistemul de sănătate şi cel de justiţie.

Şefa de la Ministerul Muncii a recunoscut că toată situaţia trebuie analizată cu mare atenţie, pentru că este totuşi vorba despre medicii care au fost în prima linie a combaterii pandemiei în ţara noastră.

Media sporurilor este la nivelul de 13% din total cheltuieli salariale, spune Raluca Turcan
„Per total cheltuieli salariale, în momentul de față nivelul sporurilor e de 13%, din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult. Însă sunt categorii ocupaționale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult.

PUBLICITATE

Atunci, rolul nostru e să ne uităm la ce raportare se fac salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate și în sistemul de justiție. Acolo sunt regulă aceste sporuri de 85%.

De aceea, nu putem să le tratăm cu ușurință, pentru că vorbim de sporuri care completează veniturile celor din sistemul de sănătate, care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei”, a declarat, miercuri seara, Raluca Turcan în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu.

Ministrul Muncii a mai adăugat că intenţiile Guvernului privind aceste sporuri trebuie să vină la pachet cu „foarte multă precauţie și înţelepciune”.

O lege privind consumatorii vulnerabili din România

În urmă cu o zi, Raluca Turcan a venit cu o veste importantă privind consumatorii vulnerabili din România. Pensionarii cu pensii mici vor fi ajutați de o nouă lege ce privește consumatorii vulnerabili. Această lege va trece de Guvern în maxim două săptămâni, consideră ministrul.

„Stabilirea și calculul pensiei reprezintă doar o parte din sprijinul și contribuția statului pentru pensionari și pentru cei care se află în sfera de acordare a serviciilor de către stat. În paralel cu legea pensiilor noi vom trece prin ședința de Guvern un proiect despre consumatorul vulnerabil, spre exemplu un pensionar care are o pensie mică și nu poate plăti factura la energie.

Cred că în maxim două săptămâni legea consumatorului vulnerabil va trece de Guvern”, a declarat Raluca Turcan.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close