Știrea zilei

Avertizare ANM Ninsori. Vremea se schimbă radical! Vin ninsorile!

Avertizare ANM Ninsori. Vremea se va schimbă radical în zilele următoare, ninsorile fiind aşteptate în acest weekend!

Astăzi, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile sudice şi estice, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul normelor climatologice.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 70 km/h spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã asociatã cu chiciurã în interiorul arcului carpatic, pe arii restrânse persistentã şi izolat în restul teritoriului.

PUBLICITATE

Avertizare ANM Ninsori. Sâmbătă

Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei. Ziua cerul va fi variabil, dar dupã orele amiezii nebulozitatea se va extinde în regiunile vestice, nordice şi centrale unde, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte.

Noaptea vor fi înnorãri şi precipitaţii în aproape toatã ţara, ninsori la munte- unde se va depune un strat nou de zãpadã, mai ales ninsori în Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei, în timp ce în celelalte regiuni vor predomina ploile la început dar care se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare.

Pe suprafeţe mici se va forma polei. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, cu rafale de peste 80 km/h viscolind ninsoarea, iar local şi la cote mai reduse, cu viteze în general de 45…55 km/h şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţã.

PUBLICITATE

Duminică

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe -sub formã de ninsoare la munte, predominant ninsori în jumãtatea de nord a ţãrii şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze de peste 90 km/h pe creste spulberând şi viscolind zãpada, iar la cote mai reduse, în general între 45 şi 55 km/h, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close