Știrea zilei

Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora: Ce scoli nu-si deschid portile de luni

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, anunta ultimele deciziile care s-au luat pentru inceperea anului scolar 2020- 2021 in Romania.

Autoritatile locale inca nu au definitivat lista cu cele trei scenarii in care vor functiona scolile la inceputul noului an scolar, a anuntat joi seara vicepremierul Raluca Turcan.

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat ca, in acest moment, ”lipsesc raportarile de la Bucuresti, Bihor, Braila, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinti, Maramures, Prahova, Satu Mare, Suceava si Teleorman”.

PUBLICITATE

Potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, exista 43 de localitati in scenariul rosu, unde cursurile pentru elevi se vor desfasura in sistem online.

Astfel, 6.116 de scoli din toata tara sunt in scenariul verde, 2.711 in scenariul galben si 101 in scenariul rosu.

Consiliile de administratie ale unitatilor scolare au avut termen pana in 10 septembrie sa prezinte comitetelor pentru situatii de urgenta, DSP-urilor si inspectoratelor scolare scenariul la care s-au hotarat sa inceapa anul scolar.

PUBLICITATE

Deocamdata nu stim ce scenariu se va aplica pentru fiecare scoala din Romania.

-► scenariul verde: scoala se desfasoara in conditii normale

-► scenariul galben: cursurile scolare se desfasoara in sistem mixt, acasa (pe internet) si la scoala

-► scenariul rosu: accesul in scoala este restrictionat total

Ministrul Sanatatii a precizat recent ca, in prezent, in Romania sunt 3.181 de unitati administrativ-teritoriale, iar fiecare din aceste unitati va primi o evaluare, in functie de care se va face deschiderea anului scolar, cu un scenariu pentru fiecare unitate scolara in parte.

Cinci scoli din Capitala vor incepe cursurile exclusiv online, potrivit scenariului rosu, a decis joi Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta, in urma unei sedinte care a avut loc la Prefectura Capitalei,. Alte peste 600 de scoli se vor deschide conform scenariului galben, cu o parte din elevi la scoala si o alta parte acasa, online.

La cele cinci scoli care vor face cursuri exclusiv online s-au inregistrat cel putin 3 cazuri de coronavirus, astfel ca primele doua saptamani toti elevii vor invata de acasa.

In acelasi timp, 608 scoli din Bucuresti se vor deschide conform scenariului galben, o parte din elevi mergand la scoala, iar cealalta parte invatand online, de acasa.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close