Știrea zilei

Un nou lockdown în România? Raed Arafat a anunțat. Ce se întâmplă din ianuarie

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), spune că autoritățile nu au intenția de a impune un lockdown general în România. Într-o intervenție pe B1 TV, Arafat a precizat însă că restricții locale pot fi instituite acolo unde este nevoie.

Raed Arafat a fost întrebat dacă este de așteptat să fie instituite noi restricții la nivel național, dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește după sărbători.

„Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri localizate, cum am luat până acum – și acum avem un număr de localități care sunt în carantină – astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori pe care le analizează colegii de la DSP și de la INSP. Da, astfel de măsuri pot fi luate acolo unde este nevoie”, a transmis șeful DSU.

PUBLICITATE

Ce spune Raed Arafat despre noua tulpină
Medicul Raed Arafat consideră că apariția și răspândirea noii tulpini a virusului, care a făcut ravagii în Marea Britanie și se răspândește acum rapid și în Europa, reprezintă doar o chestiune de timp, aceasta urmând să ajungă și în România. Ce recomandă șeful DSU în acest context.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit într-o intervenție la postul de televiziune B1TV despre noua tulpină a coronavirusului, care este mult mai contagioasă și se răspândește rapid în Europa. Acesta consideră că din cauza acestei noi tulpini, măsurile de protecție devin mult mai importante.

„Tulpina nouă se răspândeşte în Europa, se răspândeşte mai repede, este mai contagioasă şi înseamnă că măsurile de prevenire şi de protecţie devin mult mai importante decât până acum şi devin mult mai sensibile, pentru că asta înseamnă că dacă până acum ai putut să-ţi scoţi masca şi să spui că aici mai risc un pic, cu tulpina nouă va fi mai greu să rişti, pentru că contagiozitatea este mai mare”, a declarat Raed Arafat.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close