Știrea zilei

Doliu in Romania! Inca o mare actrita s-a stins din viata. Tudor Gheorghe, in lacrimi: “A fost cel mai important cenzor al meu”

Doliu in Romania! Actrita Georgeta Luchian Tudor, sotia celebrului artist Tudor Gheorghe, a decedat la varsta de 86 de ani. Anuntul a fost facut chiar de Teatrul National „Marin Sorescu”.

„Teatrul National „Marin Sorescu” anunta cu tristete plecarea la cele vesnice a actritei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actritele emblematice ale unei institutii pe care a slujit-o cu un talent iesit din comun. Institutia este alaturi in aceste momente de sotul ei, artistul Tudor Gheorghe”, este anuntul postat de reprezentantii Teatrului National Craiova, pe Facebook.

„A plecat in aceasta iarna trista, dar versurile sale, ca si amintirea unei actrite depline, raman: ‘Am fost intrebata de ce uneori femeile surad. Si am raspuns: pentru ca plang prea mult, in fiecare zi, pentru toate durerile lumii, nu numai pentru cele ale lor. Dar, doamnelor, domnisoarelor, pentru ca este ziua noastra, va doresc sa suradeti mai mult, chiar si atunci cand va doare inima… Pentru ca surasul e un balsam’”, au mai transmis acestia.

PUBLICITATE

Sotia lui Tudor Gheorghe a decedat

Sotii Tudor ajunsesera la nunta de aur

Tudor Gheorghe a dezvaluit in jurnalul ”Va dau un an din viata mea”, despre turneele petrecute in tara si in strainatate, familie, dar si despre operatia la inima suferita in 2014. Acesta o numea pe sotia sa ”doamna mea”.

PUBLICITATE

„Avem 50 de ani de casatorie, au fost ani frumosi, petrecuti langa femeia care m-a ingrijit, m-a iubit si ma sustine.”

”In anii studentiei am intalnit-o prima oara. Era de o frumusete absoluta si m-a fascinat din prima clipa. Ma duceam de fiecare data sa o vad in spectacole. Cand am revenit in Craiova, dupa terminarea Institutului de Teatru, am reintalnit-o. Din toamna lui 1966 si pana astazi nu ne-am mai despartit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a invatat sa gatesc, sa fac din bucatarie micul meu refugiu. Secretul casniciei noastre e acela ca nu am imbinat niciodata profesia cu viata de familie. Impreuna avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a daruit un nepot”, spunea Tudor Gheorghe.

„Mereu i-am spus ca usile sunt deschise, pleaca si nu se mai intoarce. Daca e nevoie, deschidem si geamurile. Degeaba tii un om cu forta. Nu am fost geloasa niciodata. Imi doresc cel mai mult pe lumea asta sa reinvie dragostea intre romani”, a declarat atunci Georgeta.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close