Știrea zilei

Ministerul Muncii ANUNȚĂ: Ce se intampla cu salariile romanilor de la 1 ianuarie 2020!

Ministerul Muncii ANUNȚĂ – Guvernul a anuntat noi masuri, in sedinta de vineri seara.

Salariul minim va creste de la 2.080 de lei la 2.230 de lei pe luna, incepand cu 1 ianuarie 2020. Masura a fost luata in sedinta de guvern de vineri seara. Cresterea este de 7.2% fata de luna decembrie a acestui an, tariful orar, pentru un program complet de lucru, urmand a se majora de la 12.43 lei la 13.327 lei, scrie observator.tv

Ministerul Muncii ANUNȚĂ

Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, pentru stabilirea salariului minim s-a avut in vedere o formula de calcul care ia in considerare rata inflatiei si cresterea reala a productivitatii muncii pe persoana.

PUBLICITATE

„Este datoria noastra sa sprijinim angajatii cu venituri reduse, iar prin majorarea salariului minim facem acest lucru. In acelasi timp, decizia asupra procentului cu care va creste salariul minim trebuie sa fie cumpatata si realista, astfel incat sa asiguram si mentinerea echilibrului economic.

Cresterea salariului minim brut are impact pozitiv asupra grupului tinta caruia i se adreseaza, insa este necesar ca orice modificare sa tina cont de economia reala, mai ales dupa o perioada de cresteri succesive accelerate. Majorarea aprobata astazi de Guvern este una responsabila, iar decizia a fost luata in urma consultarii partenerilor sociali si pe baza unor calcule care au implicat toate cifrele si analizele pe care le-am putut accesa din sistemul public”, a specificat Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale.

Potrivit sursei citate mai sus, actul normativ prevede si faptul ca, incepand de anul viitor, pentru persoanele incadrate pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in care nu sunt incluse si sporurile si alte adaosuri, se mentine la 2.350 lei lunar.

PUBLICITATE

Ministerul a mai specificat ca nivelul salariului de baza minim brut a fost stabilit in urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate doua sedinte ale Consiliului National Tripartit, in 26.11.2019 si in 3.12.2019, si dezbatut in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, in 9.12.2019.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close