Știrea zilei

Alerta la Lidl! Dacă ați cumpărat asta de la Lidl, puteți avea probleme mari…

Lidl și alte magazine au vândut un produs neconform. Românii care l-au cumpărat ar putea avea probleme mari. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a întocmit un raport cu marfa cu probleme.

Ce produs de la Lidl și alte magazine a fost vândut, deși este neconform

Un raport recent realizat de ANPC arată că, în România, s-au vândut măști de protecție neconforme, în multe magazine și farmacii. Printre lanțurile mari de retail care au avut această problemă se numără: Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman și DM, precum și lanțuri mari farmaceutice ca Sensiblu și Help Net, și benzinăriile Lukoil.

PUBLICITATE

ANPC a efectuat controale în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea măștilor de protecție. Concluzia este că la 396 de operatori economici, adică 66% din totalul de 599 verificați, n-au fost respectate prevederile legale aflate în vigoare. La 79 de operatori economici, controlul ANPC nu a fost încheiat.

Ce se întâmplă cu Lidl, Kaufland, Altex, Auchan și alte magazine, în urma controalelor ANPC

În primul rând, în urma acestor controale, ANPC a dispus oprirea temporară de la comercializare a 31.931.598 de bucăți de măști, în valoare de 12.740.657 lei, până la remedierea neconformităților ce au fost constatate. În plus, a cerut oprirea definitivă și scoaterea de la comercializare a 725.448 bucăți de măști, în valoare de 3.152.544 lei.

PUBLICITATE

De asemenea, ANPC a dispus aplicarea a 668 de sancțiuni contravenționale, dintre care 237 avertismente și 431 amenzi contravenționale în valoare de 2.908.000 lei, pentru încălcarea reglementărilor ce privesc protecția consumatorilor.

Daca ati cumparat asta de la Lidl, puteti avea probleme mari. E alerta pentru toti clientii magazinului

Ce companii au fost sancționate, mai exact, de ANPC

Printre companiile care au fost sancționate pentru vânzarea măștilor de protecție neconforme se numără diverse puncte de lucru din țară ale marilor retaileri prezenți în țară, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, Rewe și compania petrolieră Lukoil România. Totodată, conform raportului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au mai fost amendate marile rețele de farmacii Help Net și Sensiblu.

Neregulile pe care le-a constatat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor la măștile de protecție puse în vânzare sunt, între altele: lipsa totală sau parțială a elementelor de identificare și caracterizare, lipsa traducerii în limba română, lipsa instrucțiunilor de utilizare, lipsa menționării compoziției, lipsa declarației conformitate și lipsa marcajului de conformitate CE.

Bilanțul COVID-19 în România, în creștere

Până la momentul transmiterii acestei știri, bilanțul COVID-19 în România, de la începutul pandemiei de coronavirus, este de 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. Numărul a crescut după ce, vineri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte 8.499 de persoane SARS – CoV – 2, în urma efectuării unui număr de 35.610 de teste, la nivel național.

Vezi și: REPORTAJ. Care sunt măștile care nu ne protejează de coronavirus. Ce spun oficialii

În total, de la începutul pandemiei în țară, s-au vindecat 326.657 de pacienți care au fost infectați cu noul coronavirus. Însă, alți 10.884 de pacienți cu COVID-19 au murit. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.157. Dintre acestea, 1.226 se află în secții de anestezie și terapie intensivă (ATI). Impact.ro actualizează zilnic bilanțul pandemiei de coronavirus, în România, imediat ce noile date sunt comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close