Știrea zilei

Al treilea val al pandemiei va lovi și România. Avertismentul unui medic

Medicul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a estimat că noile tulpini de coronavirus depistate vor crea un nou val al pandemiei de COVID-19, al treilea, val ce va afecta și România.

Cel de-al treilea val va fi generat de faptul că tulpinile noi sunt mai contagioase, iar România este cu atât mai vulnerabilă cu cât țara noastră are cel mai mare flux de migrație din Europa.

Vestea bună este că vaccinul va fi eficient și împotriva noilor tulpini astfel că vaccinarea rămâne singura soluție pentru a zăgăzui noul val pandemic, a subliniat Cristian Oancea, într-o declarație la Digi24.

PUBLICITATE

Vaccinul, singura armă eficientă împotriva valului trei

„Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa. Deci, este foarte clar că valul 3 va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim”, a declarat medicul Cristian Oancea.

El a precizat că deja s-a vaccinat și nu are probleme, în pofida faptului că suferă de mai multe alergii, astfel că populația ar trebui să aibă încredere în vaccin.

PUBLICITATE

„Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic, de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers. Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă”, a spus directorul medical de la „Victor Babeș” din Timișoara.

Încă o mie de români au fost vaccinați în a doua zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, numărul total ajungând la 2.066. Până acum, s-a înregistrat o singură reacție alergică la administrarea vaccinului.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close