Știrea zilei

Doliu in Romania. S-a stins la doar 48 de ani. Virusul nu a iertat-o nici pe ea

Doliu in Romania. Sefa Compartimentului pentru Primiri Urgente din cadrul spitalului municipal din Fetesti a fost rapusa de virusul ucigas. Medicul avea

Medicul Mioara Neagu avea 48 de ani si nu suferea de nici o problema de sanatate. Femeia acuzase stari de oboseala, dar abia un al doilea test a confirmat boala, care s-a si agravat si in final a rapus-o.

Doctorul Mioara Neagu coordona activitatea sectiei de primiri urgente a spitalului din Fetesti. In unitatea medicala ajug pacienti infectati cu SARS-CoV-2, dar si cazuri medicale obisnuite. Pentru fiecare exista circuite separate.

PUBLICITATE

Totusi, medicul lucra in zona verde, acolo unde merg cei care nu sunt confirmati cu infectia cu coronavirus.

„Starea ei de sanatate s-a agravat din data de 15 septembrie. Poate ca n-a dat prea multa atentie unor simptome. O cefalee, o greata, o varsatura. Si-a administrat tratamente uzuale simptomatice. Prima testare, pe care noi o facem regulat, a iesit negativa”, a declarat Alexandru Vasiliev, medic pneumolog la Spitalul Municipal Fetesti.
Citeste si articolul : Medic ATI, avertizeaza: “Va fi pus in genunchi. Vom ajunge intr-o situatie si mai grava”

Dupa sapte zile, simptomele au devenit grave. Femeia a fost izolata intr-o rezerva si i s-au luat noi probe pentru un test COVID-19. De aceasta data, a iesit pozitiv.

PUBLICITATE

Doctorita a fost transferata la spitalul Colentina din Bucuresti, iar astazi, fiica ei i-a anuntat decesul printr-un mesaj tulburator postat pe Facebook:

„Mamica mea mereu zambitoare, te rog sa ma veghezi in fiecare moment al vietii mele si sa ai grija de mine de acolo, de sus asa cum ai avut grija si cand erai langa mine. Promit ca o sa te fac mandra de mine. Voi asculta toate sfaturile tale si voi fi puternica asa cum si tu ai fost si ai luptat tot timpul ca eu sa fiu fericita”

In spitalul din Fetesti, vestea a cazut ca un traznet.

„Am acceptat, desi sunt medic pensionar de trei ani, sa o inlocuiesc pe perioada concediului, dar nu m-am asteptat sa se intample asa. Este foarte greu. Un om care nu avea nicio afectiune care sa duca la un sfarsit atat de tragic. Dar, vedeti, pe nimeni nu iarta. Nu te alege ca esti medic. Un muritor de rand esti in fata unor astfel de boli”, a declarat Elena Motoaca, medic.

La intrarea in spital, sunt zeci de lumanari aprinse langa poza medicului care a coordonat timp de cinci ani unitatea de urgente de la Fetesti.

Alte 25 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2.

„In compartimentul de primiri urgente trebuie sa primim toti pacientii. Prin urmare, e greu sa depistam, chiar daca exista un triaj epidemiolog, fara testarea pacientului care ni se adreseaza”, a declarat Stelian Barcari, manager interimar al Spitalului Municipal Fetesti.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close