Știrea zilei

Se prelungeste starea de alerta. Intra in carantina marile orase?

Premierul a anuntat ca se pregateste hotararea de guvern pentru prelunigrea starii de alerta cu 30 de zile. Ludovic Orban a mentionat ca nu vor fi introduse restrictii suplimentare.

„Stiti foarte bine ca starea de alerta se instituie pe 30 de zile si se prelungeste printr-o hotarare de guvern pentru o perioada de maxim 30 de zile. Pregatim hotararea de guvern pentru prelungirea starii de alerta. In ceea ce ne priveste, nu ne dorim sa luam alte masuri care sa instituie alte restrictii. Vrem ca situatia sa evolueze in bine, ca numarul de infectari sa scada si, treptat, pe masura ce scade numarul de infectari, sa revenim treptat, treptat la o activitate cat mai aproape de normal”, a declarat seful Executivului.

„In ceea ce priveste decizia de carantinare a unor mari orase sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru ca sunt extrem de multe considerente legate de carantina”, a mai spus Orban.

PUBLICITATE

„Noi nu ne dorim sa ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stavili cresterea numarului de cazuri. De altfel, in Bucuresti a existat o tendinta ascendenta, dar o tendinta ascendenta care nu s-a incadrat in specificul marilor metropole din alte tari europene, unde progresia a fost mai degraba geometrica”, a declatat primul ministru.

Seful Guvernului a mentionat ca o decizie de carantinare a Bucurestiului este una care se ia de catre specialisti in sanatate publica.

„Este o decizie care se ia de specialisti in sanatate publica, de epidemiologi, de infectionisti si nu ma hazardez eu sa dau o data”, a mai spus el.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close