Știrea zilei

Doliu in educatie. Din pacate s-a stins, virusul a fost necrutator

Directorul Liceului „Mihai Eminescu” din Suceava, Renato Tronciu, a murit vineri seară, din cauza COVID-19. Tronciu a stat mai multe zile la Terapie Intensivă, însă medicii nu au putut să-i salveze viața.

Renato Tronciu fusese diagnosticat cu boala care avea să-i aducă sfârșitul încă din prima săptămână de școală, el fiind internat la Spitalul Județean din Suceava pe 15 septembrie, transmite Observator.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, directoarea adjunctă a liceului, Gabriela Cazac, și ea diagnosticată cu COVID-19, omagiază memoria fostului ei coleg.

PUBLICITATE

„Renato a fost unul dintre cei mai iubiți profesori ai școlii. În toamna lui 1982, când am început liceul, el era deja vedetă. Înalt, frumos, sportiv, extrem de sensibil și de inteligent. Extrem de agreabil și de sufletist. Genial în unele situații. Epitetul „genial” nu avea pe atunci conotaţia fandosită pe care o are astăzi, când orice poate fi numit astfel, de la o pagină din Platon sau Eminescu, până la o felie de tort”, a scris Gabriela Cazac.

„Era un spectacolul viu de erudiţie şi inteligenţă, cânta la pian la fel de ușor cum rezolva probleme la matematică. Avea formație de învățător și se mândrea cu asta. A rămas un învățător toată viața și datorită disponibilităţii sale. O disponibilitate explicabilă şi prin faptul că provenea dintr-o familie de intelectuali, a crescut în casă cu lectură și muzică clasică, a evoluat de copil în școala pe care a condus-o apoi atâția ani. Atât de mult iubea această școală, încât uneori era prilej de ironii din partea mea și a Ancăi. Îl asiguram că va avea parte de un soclu lângă bustul lui Eminescu din hol…” a mai spus directoarea adjunctă.

La începutul anului școlar, șase cadre didactice de la Liceul „Mihai Eminescu” au fost diagnosticate cu COVID-19. Se pare că Renato Tronciu ar fi contactat boala în urma unei întrevederi avute cu inspectorul școlar general adjunct din Suceava, Mircea Popescu.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close