Știrea zilei

Medici din Mureș refuză să vaccineze populația împotriva Covid-19: „Sunt dezamăgit”

Pe Valea Gurghiului profesează 9 medici de familie, însă doar unul dintre aceștia a acceptat să participe la campania de vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2.

În zonă există un singur centru de vaccinare în mediul rural din județul Mureș, care funcționează în comuna Gurghiu.

În comună locuiesc 15.000 de locuitori, însă nu toți dintre aceștia par hotărâți să se vaccineze, mai ales că medicii nu sunt deciși să ofere un exemplu.

PUBLICITATE

Mai mulți medici din Mureș refuză să participe la vaccinarea populației

„Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în

Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale.

PUBLICITATE

Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie. În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare centru să fie arondat un anumit număr de locuitori sau o zonă. Aici deja există înscrieri până în data de 4 februarie, dar majoritatea sunt de la oraşe – Târgu Mureş şi Reghin”, a explicat primarul din comună, Laurențiu Boar.

Un singur medic de familie din Gurghiu s-a arătat dispus să participe la vaccinarea consătenilor, anunță primarul.

„Problema este personalul, un singur medic s-a arătat dispus să participe, un medic de familie din comuna Gurghiu. Mă aşteptam să se înscrie şi alţi medici de pe Valea Gurghiului pentru că fiecare are un număr de pacienţi, mai mare sau mai mic. Ar fi în jur de 9 medici şi sunt foarte dezamăgit pentru că nu s-au înscris”, a declarat primarul, conform stiripesurse.ro.

Primarul nu își explică de unde vine retincența medicilor, în condițiile în care centrul de vaccinare respectă toate normele de protecție împotriva SARS-CoV-2.Amenajarea centrului a costat 20.000 de lei, costurile fiind suportate de la bugetul național, a explicat edilul.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close