Știrea zilei

Ludovic Orban, despre Carantina Totala în România. Ce pregătesc autoritățile

Primul-ministru Ludovic Orban crede că nu se impune un nou lockdown în România, epidemia de coronavirus putând fi ținută sub control prin respectarea normelor de protecție sanitară.

Întrebat, într-o conferință de presă la Iași, dacă țara noastră ar putea prelua modelul Israelului și să recurgă din nou la carantină la nivel național, măsură care a dus la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, Orban a spus că nu este luată în calcul această variantă, informează News.ro.

„Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie”, a spus premierul.

PUBLICITATE

Orban merge în continuare pe restricțiile la nivel local

El a spus că aceste obiective pot fi atinse dacă populația se conformează regulilor de prevenție a infectării cu SARS-CoV-2.

„Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a declarat Orban.

PUBLICITATE

El a precizat că România va continua să folosească o abordare la nivel local, prin care măsurile restrictive să fie adoptate în localitățile sau județele unde situația o impune.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că România a trecut de pragul de 200.000 de cazuri de coronavirus de la începutul epidemiei, fiind confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate.

Totodată, a fost raportat un nou vârf al infectărilor înregistrate în 24 de ore: 5.028 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Până acum, 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. Alte 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în ultima zi fiind raportate 82 de decese.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close