Știrea zilei

Klaus Iohannis: Școala începe în condiții diferite

Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite față de anii trecuți, a spus președintele Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

”În acest moment, avem doar câteva localități în care educația se va relua exclusiv online iar în altele se va desfășura în sistem hibrid.

În funcție de situația epidemiologică și de condițiile logistice existente, autoritățile centrale și locale dar și conducerile unităților de învățământ au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a COVID-19 în comunitatea școlară, dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și evident, a elevilor”, a spus Klaus Iohannis.

PUBLICITATE

Klaus Iohannis: Nu putem reduce riscul de infectare la zero

”Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în același timp este foarte important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întregii comunități”, a mai spus președintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul.

PUBLICITATE

”Așadar, decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară”, a precizat Iohannis.

Președintele a ținut să mulțumească tuturor celor care au depus eforturi ca școala să poată începe.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close