Știrea zilei

Ministrul Muncii, despre cazul Ditrau: „Cum v-ati fi simtit daca pateau asta romanii din Spania, Italia sau Germania?”

Ministrul Muncii, despre cazul Ditrau – Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis un mesaj in urma situatiei in care se afla doi migranti din Sri Lanka, angajati la o brutarie din Ditrau, judetul Harghita.

Ministrul precizeaza ca localnicii i-au primit cu un val de respingere, desi cei doi sunt brutari calificati si nu au venit sa faca altceva decat sa munceasca in Romania. Violeta Alexandru atrage atentia ca a luat legatura cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care se va ocupa de acest caz.

Ministrul Muncii, despre cazul Ditrau: „au venit sa munceasca in Romania. Sa munceasca”

„2 oameni (din Sri Lanka) au venit sa munceasca in Romania. Sa munceasca! Sa faca paine. La cererea unui patron care, pentru a isi mentine afacerea, a apelat la aceasta solutie. Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intra in competenta CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Presedintele Asztalos si stiu ca s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru ca CNCD are aceasta competenta. Imaginati-va ca, mergand sa munceasca intr-o brutarie din Spania, Italia sau Germania romanilor care lucreaza acolo localinicii le spun: refuzam sa mancam paine facuta de romani.

PUBLICITATE

Cum ne-am fi simtit? Urmeaza sa primesc informatii ca urmare a colaborarii cu CNCD dar si in urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit ca au fost invocate si o serie de aspecte privind conditiile de munca ale angajatilor. Daca sunt abateri angajatii, in primul rand, trebuie sa le reclame si ITM sa le investigheze. O singura “scanteie” si lucrurile pot degenera in localitatea Ditrau din Jud. Harghita. Dialogul si interventia ferma a autoritatilor cu atributii de verificare reprezinta solutia in acest moment”, a scris ministrul muncii pe Facebook.

Localnicii din Ditrau, care i-au gazduit pe muncitorii din Sri Lanka, amenintati ca li se va da foc la casa

Scandalul din Ditrau, judetul Harghita, este departe de a se fi incheiat. Angajarea a doi migranti din Sri Lanka la o brutarie din comuna a provocat un val de indignare printre localnici, iar proprietarii casei in care au fost cazati initial cei doi migranti ar fi primit amenintari telefonice ca li se va da foc la case, daca ii mai gazduiesc pe cei doi migranti.

PUBLICITATE

Cazati initial la Ditrau, cei doi migranti au fost mutati in Lazarea, o comuna invecinata, dar si aici ar fi avut parte de aceleasi amenintari. Ulterior, cei doi migranti au fost mutati din nou, la Gheorghieni, unde locuiesc in prezent, insa sunt paziti de Politia Locala, scrie observator.tv

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close