Știrea zilei

Război total în PNL! Liberalii au luat foc după anunțul lui Orban. Sunt în stare de șoc (SURSE)

Război total în PNL! Liberalii au luat foc după ce Ludovic Orban a făcut un anunț la care care nu s-ar fi așteptat niciodată. Toți sunt în stare de șoc.

Ludovic Orban ar fi participat de unul singur la împărțirea concretă a ministerelor, fără echipa de negociere delegată de partid, conform digi24.ro

Cei de la USR PLUS și UDMR au fost surprinși în momentul în care liberalii ar fi început să strige la președintele lor în văzul tuturor persoanelor de la negocieri, conform sursei menționate. Liberalii ar fi fost luați pe nepregătite de faptul că Orban a acceptat să cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare.

PUBLICITATE

Liderii liberali, în stare de șoc

Ludovic Orban a plecat acasă imediat după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în guvern.

Conform sursei menționate, filialele din Ardeal se revoltă, împreună cu cele din Cluj, Sălaj, Bihor, Arad și cele controlate de lideri cu influență precum Emil Boc și Ilie Bolojan, pentru că Orban ar fi sacrificat miniștrii apreciați și cu rezultate bune ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene.

PUBLICITATE

Trebuie menționat că PNL a obținut ministerele Agriculturii, Educației, Culturii, Finanțelor, cel de Interne, Energie, Apărare și Externe.

Pentru liberali era important ministerul Dezvoltării, cel care gestionează un buget uriaș, programele de dezvoltare locală și banii pentru primari.

Și ministerul Transporturilor era pe lista lor de interese, mulțumită proiectelor de infrastructură promise în campanie. Totuși, o mare înfrângere pentru liberali este pierderea ministerului Fondurilor Europene, la pachet cu Planul de Reziliență, cel care este foarte important pentru Klaus Iohannis, care a negociat la Bruxelles fondurile ce îi revin României din planul european de reconstrucție economică, și care a fost unul dintre principalele puncte ale campaniei electorale a PNL, conform sursei menționate.

Un alt motiv de indignare

Liberalii sunt nemulțumiți și de faptul că Orban evită să convoace ședința Biroului Politic, unde ar trebui să se valideze prin vot ministerele primite și viitorii miniștri.

Președintele PNL se teme că la această ședință i se va cere să se retragă sau se va supune la vot înlocuirea sa din poziția de candidat la președinția Camerei Deputaților cu un alt liberal.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close