Curiozități

Întrebarea lui Socrate despre soție și copil. Am decis să-mi verific soțul!

Mi-a plăcut să petrec timpul citind lucrările unor oameni vestiți, care au trăit secolele trecute. Cel mai mult îmi plăcea să citesc despre lucrările marilor filozofi. Ne-au făcut să ne gândim la probleme cu adevărat importante, care sunt relevante și în timpul nostru, potrivit fasingur.info.

Într-una din serile obișnuite, am stat cu o carte, citind despre Socrate. După cum știe toată lumea, acest gânditor a iubit dezbaterile. El mergea în piață și punea întrebări complicate orășenilor. Apoi intra în dispute cu oamenii. El a fost identificat cu fraza: „Adevărul se naște într-o dispută!”.

Odată, le-a pus o întrebare foarte interesantă: „Dacă ar fi avut loc un incendiu, pe cine ai salva – soția sau copilul tău?”.

PUBLICITATE

Uimitor, dar toți oamenii au vorbit în unanimitate despre salvarea copilului. Socrate i-a surprins cu răspunsul său: „Eu mi-aș fi salvat soția!”

Dezbaterea nu înceta, toată lumea a fost surprinsă de brutalitatea gânditorului, dar el a explicat alegerea sa. Socrate a vrut să-și salveze soția, pentru că o iubea foarte mult. Împreună, ar fi putut supraviețui pierderea fiului lor, iar apoi ar putea deveni din nou părinți. Dar dacă fiul ar fi fost salvat, Socrate s-ar fi învinuit pe el și pe fiul său pentru moartea soției sale. Până la urmă, amândoi ar fi rămas nefericiți.

Am rămas interesată de poziția lui Socrate și am vrut să testez această idee asupra soțului meu. Când i-am pus o astfel de întrebare, el a răspuns în favoarea copilului nostru. Apoi am vorbit despre răspunsul lui Socrate la această întrebare. Soțul s-a îngândurat…

PUBLICITATE

În seara următoare, aproape că am și uitat de filozof și de ghicitorile lui, dar soțul ne-a amintit despre discuția noastră. S-a întors acasă, după muncă, oarecum agitat. El a povestit cum la prânz a adresat această întrebare colegilor săi. Așa cum era de așteptat, l-au atacat pe Socrate, cu pretenții că este necesar să salveze copilul. Dezbaterea a fost atât de aprinsă, încât aproape toate departamentele au fost implicate.

Soțul, după cum s-a dovedit, și-a schimbat alegerea până dimineața. El a fost convins de răspunsul bine argumentat al lui Socrate. El le-a povestit colegilor săi despre acest lucru, apoi a fost aproape atacat de aceștia. Această dezbatere a durat mai mult de o oră. Doar șeful, care era interesat de motivul dezbaterii angajaților la locul de muncă, a fost capabil să-i calmeze.

Când toată lumea s-a întors deja la muncă, soțul meu a observat unul dintre colegi lângă locul său de muncă. Acesta a fost singura persoană care nu a participat la această dispută. Ba chiar i s-a părut că băieții erau agitați din cauza unui bonus salarial. Când soțul i-a adresat întrebarea lui Socrate, acela s-a gândit timp de o secundă și apoi a răspuns: ”Mi-aș salva draga soție. Împreună am fi putut deveni din nou părinți. Copiii alături de noi nu rămân pentru totdeauna. Ei vin și pleacă. Ei nu locuiesc cu noi. Dar eu, va trebui să-mi trăiesc viața cu soția mea. Îmi este cea mai dragă din toată lumea!”.

Concluzia este simplă – trebuie să vă iubiți reciproc și cu adevărat. Să prețuiți fiecare clipă petrecută împreună. Atunci fericirea va fi prezentă mereu. Doar în astfel de familii cresc copii fericiți!

Ce părere aveți despre afirmația lui Socrate? Cum ați fi procedat? Așteptăm cu drag comentariile dvs.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close