Curiozități

Ce cred bărbații că trebuie să facă cu soțiile care au îmbătrânit.

„Soțul meu și-a găsit o amantă tânără. Nu știu ce să fac!” – prietena m-a privit cu speranță așteptând să-i dau un sfat util. Ceva care o va ajuta să-și îmbunătățească relația cu soțul, potrivit fasingur.info.

O cunosc pe Andreea de o viață, de la vârsta de paisprezece ani. Acum ambii avem peste patruzeci. Ea m-a scos de la masă, ca să-mi spună care este problema ei și aștepta să o ajut în această situație. Andreea este o femeie puternică, aproape niciodată nu s-a plâns de nimic. De aceea, faptul că mi-a cerut ajutorul era un semn de alarmă. Soțul ei, care este un medic foarte bun și-a găsit pe cineva în spitalul în care lucrează. Dar cei puteam să-i răspund? Eu, un bărbat care întotdeauna am flirtat cu femeile și am avut multe amante. I-am spus un singur lucru: „Așteaptă. E nevoie de timp. Nu te grăbi să faci scandal sau să-l ameninți cu divorțul. Ai răbdare. Ați fost împreună mulți ani, aveți copii. Hai să vorbim peste jumătate de an.”

Desigur, îmi era ușor să-i dau astfel de sfaturi. I-am spus asta și am plecat. În timp ce Andreea trebuia să adoarmă în fiecare seară lângă soț, știind că mai devreme cu 3 ore el a stat culcat lângă altă femeie. Ea ținea minte că în biroul lui era o canapea confortabilă, doar un chirurg trebuie să se odihnească după o operație complicată.

PUBLICITATE

Andreea mereu a fost o femeie foarte frumoasă, întotdeauna a avut o siluetă de invidiat, făcea masaj, mergea la cosmetolog și solar. Dar după patruzeci de ani a trecut în categoria ”soțiilor bătrâne”. Niciun cosmetolog nu va schimba acest lucru. ”Bătrână” nu înseamnă vârstă sau aspectul fizic, este vorba despre experiența îndelungată de viață comună. Și percepția bărbaților față de aceste femei.

Adevărul este că mulți bărbați la aceeași vârstă, după patruzeci, descoperă că sunt la etapa ”noii tinereți” și încep să se comporte ca niște adolescenți. Se îndrăgostesc de prima fetișcană cu sânii mari care le apare în cale. Este ca o explozie ”de adio” a hormonilor, o încercare de a demonstra: „Încă sunt foarte bun!” Acești bărbați fac cadouri scumpe și înconjoară cu atenție și grijă obiectul noii pasiuni. Iar tinerele domnițe acceptă aceste gesturi și cadouri, se simt fericite și oferă bărbatului în schimb multă dragoste și tot felul de bucurii.

Și soția? Ce să faci cu soția? Este întrebarea principală!

PUBLICITATE

Un bărbat nerezonabil declară că pleacă din familie. Apoi, aproximativ peste trei ani, tânăra soție îl părăsește, deoarece el este într-adevăr prea bătrân pentru ea, a obosit de el sau a găsit un bărbat mai tânăr și mai vesel. Îl părăsește luând cu ea și o parte din proprietatea lui. Unul din prietenii mei, care la fel a înnebunit din cauza dragostei, era cu 25 de ani mai în vârstă față de a doua soție. Peste un timp ea l-a părăsit, iar el nu a suportat pierderea și a murit din cauza unui atac de cord. De ceremonia de înmormântare s-a ocupat fosta ”bătrâna soție”.

Nu poți promite dragoste veșnică primei fete pe care o întâlnești în cale. Adică poți, dar fără înregistrare legală. Femeile vin și pleacă, dar trebuie să-ți păstrezi cugetul. Dar acest lucru nu-l pot face toți bărbații la vârsta periculoasă de patruzeci de ani.

Aici funcționează o regulă foarte simplă. Nimeni nu poate fi mai de încredere decât soția care vă cunoaște foarte bine. Nu este nimeni mai apropiat și mai drag decât ea. Ați trecut împreună prin foarte multe situații dificile. Și ați supraviețuit! Chiar dacă le înșelați cu alte femei nu aveți voie să le părăsiți. Soțiile trebuie protejate!

O soție, care vă cunoaște de mulți ani nu vă va trăda niciodată, nu vă va minți și nici nu vă va înșela. O soție bună – este ca o comoară! Pe an ce trece această comoară devine tot mai mare și mai valoroasă. O soție bună îi va permite soțului să se distreze, va înțelege totul zâmbind, chiar poate să-i recomande ce cravată să-și aleagă pentru o întâlnire romantică. Puteți să vă distrați cu una, două, trei femei, dar trebuie de fiecare dată să vă întoarceți la soție. Acea soție de încredere, care vă este și un prieten fidel.

Cunosc multe exemple de acest fel, când soțul și-a înșelat soția. Pe unii soțiile i-au alungat de acasă. Au locuit câțiva ani separat. Apoi, el a venit cu o sticlă de vin să-și viziteze fosta soție, iar la sfârșitul serii aceasta i-a spus: ”Vreau să rămâi, unde să pleci atât de târziu?” Și soții rămâneau. Deoarece demult nu mai exista nici o amantă tânără în viața lor. Distracția a dispărut și au rămas singuri. Și fostele soții erau singure. Aveau ambii nevoie unul de altul. Aceste cupluri acum sunt foarte fericite. Este ciudat să-mi amintesc prin ce încercare au trecut acești oameni. Câtă durere și lacrimi…

Ce s-a întâmplat cu Andreea? Să știți că eram îngrijorat pentru ei, dar ea s-a comportat cu multă înțelepciune. Nu a făcut scandal și nici nu și-a alungat soțul. A avut răbdare. Nici soțul ei nu a s-a comportat ca un prost. Nu a declarat că pleacă la amanta sa tânără. Am vorbit cu Andreea peste cinci luni după acea discuție, în care mi-a povestit despre durerea ei. A spus că sunt în continuare împreună și că amanta a dispărut.

Da, un bărbat inteligent nu va distruge totul. El știe că soția sa mereu îl așteaptă. Știe că în viitor vor avea multe seri romantice și apusuri de soare, pe care le vor admira împreună.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close