Știrea zilei

Premierul Cîţu, anunţ despre LOCKDOWN de Paşte

Premierul Florin Cîțu a anunțat cum se vor desfășura sărbătorile de Paște și dacă este cazul să se ia în considerare posibilitatea ca România să intre în lockdown. Acesta a mai declarat că românii nu au voie să mai iasă din case după ora 22 fără un motiv întemeiat.

Florin Cîțu a ținut să le transmită românilor cum se vor desfășura sărbătorile de Paște, după ce s-a zvonit că România ar putea intra din nou în lockdown.

România în lockdown de Paște? Premierul Florin Cîțu a dezvăluit totul

PUBLICITATE

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit că nu se ia în calcul ca România să intre din nou în lockdown. De asemenea, acesta îi anunță pe români că sărbătorile de Paști se vor desfășura normal.

Cîțu a mai precizat că vom putea reveni la normalitate, dar asta doar împreună dacă continuăm să fim responsabili, să respectăm măsurile și să ne vaccinăm.

”În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin.

PUBLICITATE

Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că așa cum s-au ținut de cuvânt de Revelion, așa va fi și de Paște.

Sub nicio formă nu se ia în calcul un nou lockdown.

”Eu, creștin ortodox, practicant, sunt convins că ne vom descurca printr-o colaborare cu BOR ”, am mai spus Florin Cîțu despre posibilitatea ca enoriașii să poată participa la slujba de Înviere.

Florin Cîțu nu este singurul oficial al Guvernului care încearcă să liniștească populația, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut afirmații legate de participarea

credincioșilor la noaptea de Înviere, el a dat exemplul Crăciunului, când s-a permis participarea credincioșilor în Biserică cu respectarea unor măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

”Exista scenarii pe care lucram, urmarim evolutia, sunt absolut convins ca masurile pe care le luam vor duce la scaderea numarului de cazuri si imi doresc, eu, crestin ortodox, spun eu practicant, asa m-am nascut si asa vreau sa mor, sunt convins ca asa cum la Craciun am avut o colaborare foarte buna cu toate cultele, evident cu BOR foarte important, am avut structuri in teren mobilizate pe compententa de prevenire, pentru ca inca o data spun, rolul nostru nu este de a sanctiona cetatenii, rolul nostru este acela de a preveni respandirea pandemiei, si cu o colaborare asa cum am avut la Craciun, Anul Nou, Boboteaza, cand nu ati mai vazut spectacole cu exceptia unuia singur de la Constanta, cu siguranta asa ne vom descurca si la Sfintele Sarbatori de Paste, printr-o colaborare cu Biserica Ortodoxa, printr-o delimitare foarte clara a responsabilitatilor fiecarui partener”, a declarat Lucian Bode.

Se va ține slujba de Înviere în 2021?

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că nu s-a discutat despre restricțiile de Paști, aceste decizii urmând să fie luate în cel mai scurt timp.

”Nu a existat şi nici nu putea să existe anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti şi nu este corect să declanşăm speculaţii în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorităţi şi cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituţionalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spaţiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat şi cultele religioase (ai căror membri compun covârşitoarea societate civilă) şi să inducă un nefiresc orizont sumbru de aşteptare în societatea creştină din România”, a spus Bănescu

Cum se va desfasura slujba de Înviere

În urma declarațiilor lui Klaus Iohannis privind lockdown-ul de Paște, reprezentanții Patriarhiei Române sunt de părere că este prematur să se discute cu câteva luni înainte de impunerea unor măsuri pentru sărbătorile de Paște.

Președintele a declarat că nu se ia în calcul un lockdown de Paști, nefiind luată în considerare impunerea stării de urgență în perioada sărbătorilor pascale.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close